Külcü bu kez kararlı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi’nin taşınması hususunda kararlı olduğunu açıkladı.

04 Mart 2017 Cumartesi 10:58
 Külcü bu kez kararlı


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi’nin taşınması hususunda kararlı olduğunu açıkladı.


Belediye Meclisi'nin dün yapılan mart ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi'nin artık şehir yapısına uymayan şehrin adeta batı istikametinde büyümesinin önüne geçen ve kentsel yenilenmenin o bölgede ki değişimin dönüşümün önünde tıkaç durumuna geldiğini söyledi.


"Bu söylediklerimizi daha önce dile getirdiğimizde de bugün ifade etiğimizde de kimse itiraz etmiyor. Daha önceki dönemlerde de itiraz etmiyorlardı. Ama taşınma meselesine gelince 'nasıl taşınacağız, ne zaman nereye taşınacağız' kavgası başlıyor ve ondan sonra önü alınmaz bir süreç karşımıza çıkıyordu" diyen Başkan Külcü, "Belki geçmiş dönemlere göre biz farklı bir noktada başladık. "Buradan taşının demek yerine, şuraya taşının" diyebileceğimiz işyerlerini inşa ettik. Önce 162 işyerinin olduğu bir kooperatife yardım ettik destek olduk ve oranın yapımı tamamlandı. Peşinden 450 dükkanlık yeni bir işyerinin yapımına destek olduk ve orası da tamamlandı. Ve 600 işyerini şuanda bitirmiş durumdayız. Tapuları ile ilgili işlemler başlatıldı. Önümüzde ki mayıs ayının sonuna geldiğimizde sanırım 450 dükkanın tapuları da sahiplerine dağıtılmış olacak" şeklinde kaydetti.


KAZMA VURULUYOR


Aşağı Sanayi'de kendilerinden 10-15 yıl kadar önce yapılanların aşağı yukarı kendi dönemlerinde sözkonusu olduğunu kaydeden Başkan Külcü, "Taşınabilecekleri işyerlerinin yapılmasına yardımcı olduk ve belli bir noktaya getirdik. Şimdi Aşağı Sanayi de faaliyetlerini yürüten ticaret yapan kardeşlerimize çağrıda bulunuyorum. Dün bizden ne istemişlerse hepsini yaptık. Arsa dediler arsa verdik. Dükkan dediler dükkan yaptık.  Zaman dediler zaman tanıdık. Ama artık işin sonuna geldik. Başından beri hep söyledik. İkinci etap dükkanlar bittiği zaman artık bu işin uzatılacak hiçbir yanı kalmaz, kalmayacak. Ve herkeste oraya eğer ticari faaliyetine devam etmek istiyorsa gidecek. Bunu söyledik. Artık devam edilecek olan yer Küçük Sanayi Sitesi ve onun ilavesi olan yerlerdir. Ayrıca iki kooperatifimiz daha kuruluyor. Burada hiçkimse şunu anlamasın: "Ben 162'den yer almadım. 450'den yer almadım. Şimdi yeni iki kooperatif kurulmuş bunlardan birisine üye olayım burası bitene kadar ben Aşağı Sanayi de kalacağım" diyen hiçkimse bir şey beklemesin.

Böyle bir şey yok. Biz bir şeye söz verdiğimiz zaman onu gerçekleştirmek için arkasında durduk. Ama bu şehirde yaşayan 259 bin insanın bizden beklentisi var. Onlara da sözlerimiz var. O sözlerimizi yerine getirmek için de yine arkasında durmaya devam edeceğiz. Ve bundan sonra tahliye edilecek olan yerleri süratle tahliye etmeye, yıkılıp yol yapılacak olan yerleri yıkıp yol yapmaya yıkılıp park yapılacak olan yerleri yıkıp park yapmaya bahardan itibaren inşallah yavaş yavaş başlayacağız.  Bütün esnaf kardeşlerimiz bizi samimiyetle dinlesinler. Samimiyetimize inanarak onalar da gerekli çabalarını gayretlerini ortaya koysunlar ve bir mağduriyet ortaya çıkmasın. Eğer bir mağduriyet konuşulacak olursa bunun sebebi bilinmeli ki Çorum Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Çorum Belediyesi de değildir. Zamanın da tedbir almayan alamayan önemsemeyen veya kulak ardı edenlerdir. Herkeste bunun sonuçlarına katlanmak zorundadır" dedi.


Kaynak:www.corumhakimiyet.net


 

Son Güncelleme: 04.03.2017 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenan 2017-03-04 12:04:40

sayın başkanım;
i̇l merkezindeki trafik sorunu ile çöplük bölgesinin açılması çorumumuz için acil sorundur,

Avatar
Çorum 2017-03-04 13:05:04

Şehrin içinde sanayii olmaz, Külcü doğru söylüyor, şehrin önünde tıkaç olan o bölgenin tamamen kaldırılması gerek bu baharda..

Avatar
A.A 2017-03-04 16:19:33

i̇nşaallah aynı kararlılığı arasta için alır da, o zaman kararlı olduğu anlaşılır.