Külcü “Çorum'u uçurun“ dedi, Bakan destek verdi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, havaalanı konusunun herkesi ilgilendirdiğini dile getirerek Mali Bakanı Naci Ağbal'dan destek istedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Çorum havaalanı için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

18 Haziran 2016 Cumartesi 00:15
Külcü “Çorum'u uçurun“ dedi, Bakan destek verdi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, havaalanı konusunun herkesi ilgilendirdiğini dile getirerek Mali Bakanı Naci Ağbal'dan destek istedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Çorum havaalanı için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

www.corumhakimiyet.net'te yer alan habere göre; Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Çorum'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti.


Belediyeye gelişinde Başkan Külcü tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Ağbal, burada birim müdürleri ile tek tanıştı.


Daha sonra makama geçen Bakan Ağbal'a Başkan Muzaffer Külcü, üzerinde "Dünyanın merkezine yolculuk yazan" uçak maketi hediye etti.


Daha sonra Belediyenin çalışmaları hakkında sunum yapan Başkan Külcü, projelerine verdiği desteklerden dolayı Bakan Naci Ağbal'a teşekkür etti.


Belediye olarak bazı istekleri olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Külcü, "Havaalanı herkesin gündeminde ki en önemli konu. Ulaşımın iki ayağı var. Birisi hızlı tren ve hızlı tren konusunda çalışmalar yolunda gidiyor. O yavaş yavaş gelecek. Onunla ilgili bir tereddüdümüz yok.  Ama havaalanı konusu kanayan bir yara haline geldi. Siz Maliyenin başındasınız paranın başındasınız ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK)'nu bu konu da ikna edersiniz diye umuyoruz diliyoruz. Bu talebimizi size arz etmek istedim. Bu konuda desteklerini bekliyoruz" diyerek havaalanı talebini dile getirdi.


'ŞEHRİN GELİŞİMİNİ GÖRMEK BENİ HEYECANLANDIRIYOR'


Maliye Bakanı Naci Ağbal ise yaptığı konuşmada çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği memleketi Çorum'a her geldiğinde belediyenin hizmetlerini gördüğünü ifade ederek, "Belediye Çorum'un çehresini değiştiriyor. İnsanımızın ihtiyacı olan tüm yatırımları yapıyor. Son yıllarda önemli projelere imza attı.

Birçok büyükşehirde gördüğümüz projeleri artık burada da görüyoruz. Ekip olarak tüm hizmetlerinize şahidiz. Bakanlık olarak bundan sonra ki projelerinize de destek vermeye hazırız. Şehrin gelişimini görmek beni heyecanlandırıyor " dedi.


BELEDİYEYE YATIRIM TEŞEKKÜRÜ


Türkiye'nin günden güne geliştiğini bundan Çorum'un da üzerine düşen payı aldığını ifade eden Bakan Ağbal, "AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin dört bir yanı inşaa edildi. AK Parti iktidara gelene kadar Çorum'da bölünmüş yol 50 km iken şimdi beş kat arttı ve 250 km'ye çıktı. Belediye başkanımızın projelerine bakıyorum. Herhalde AK Parti belediyeciliğinden önce böyle yatırımları dahi hayal edemezdik. Sayın Başkanımızın değerli vekillerimizin il yönetimimizin hep beraber burada yürütmüş oldukları bütün projeleri Türkiye'nin genelinde olduğu gibi bizde Maliye Bakanlığı olarak sonuna kadar destek olacağız. Elimizden geldiğince gerek bu projelerin ihtiyacı olan kaynakların temininde gerek projeler için arazi tahsislerinde yardıma hazırız. Yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada her bir tarafa kafamı döndüğüm zaman bir hatıram canlanıyor. Şehrin geliştiğini görmek şehrin ekonomik olarak kalkındığını görmek ayrıca mutlu ediyor " şeklinde kaydetti.


'HAVAYOLU HALKIN YOLU OLDU'


Gazetecilerin havaalanı ile ilgili sorusuna da cevap veren Bakan Ağbal,"Sayın Başkanımız sayın vekillerimiz bunu bana söylediler. Bugün tabi artık  havacılığı halkın yolu yaptık. Eskinden uçağa binmek çok lükstü. Şimdi ise sıradan bir şey. Vatandaşımız havayolu ile seyahat etmenin artık bir lüks olmadığını bir ihtiyaç olduğun görüyor. Bunu da çok uzakta değil en yakınında talep ediyor. Bugün nereye gitsek vatandaşımız şehre yakın bir yerde özel havaalanı istiyor.  Dolayısıyla öncelikle bununla gurur duyuyoruz. Yanılmıyorsam Türkiye'nin dört bir tarafına 50'nin üzerinde havalimanı yapıldı. Gerçekten Türk Hava Yolları ve özel sektör hava yollarının yaptıkları atılımlar sayesinde bugün artık havayolu halkın yolu oldu.


'İNŞALLAH HAVAALANI DİLEĞİMİZ OLUR'


Biliyorum Merzifon'da şuan bir havalimanı var. Bölge insanlarımız burayı kullanıyorlar. Ama Çorum büyük 500 bin nüfusu olan bir şehir. Ekonomisi ve sanayisi gelişen bir şehir. Hem insan seyahat edecek hemde ciddi anlamda havayolu kullanılmak suretiyle mal ticareti yapılması da mümkün. Dolayısıyla sayın Başkanımızın sayın vekillerimizin bu talebi artık bizim açımızdan takip edilmesi gereken bir görevdir. Maliye Bakanı olarak kendime düşen bölümü itibarıyla Çorum'a bir havaalanı kazandırılması için gayretlerimizi göstereceğiz. Her şehrimiz bunu istiyor. Bunu AK Parti iktidarını Türkiye'yi getirdiği noktaya bağlıyorum. Türkiye'nin vizyonu değişti. Dolayısıyla Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketlerinin de havayolu taşımacılığını gelişmesinde büyük emekleri var. İnşallah bir gün nasip olur bu arzumuz bu isteğimiz gerçek olur ve Çorumlu hemşehrilerimiz de nereye gitmek isterlerse en yakın noktada bir havalimanını kullanmak suretiyle giderler. İnşallah bu dileğimiz olur. Bende bana düşen boyut itibarıyla destek olacağım" diyerek sözlerini tamamladı.  


Son Güncelleme: 18.06.2016 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2016-06-18 00:42:57

Sayın Külcü'yü tebrik ederiz, kamuoyu nezdinde ilk ilk kez hakkımız olan havaalanına bu kadar güçlü destek verdi.

Avatar
Sungurlu 2016-06-18 00:51:48

O uçak maketi de çok zekice.. Çorum'a iki ayda bir Bakan geliyor. Gelen her Bakan'a o maketten hediye verilip havaalanı talebimizin iletilmesi devlet nezdinde kamuoyu oluşturulması için yeter de artar bile.