KÜLCÜ KARAR DEĞİŞTİRİNCE…

Çorum’un modern bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu uzun yıllardır yazıp çiziyoruz. Belki de Türkiye genelinde kültür merkezi olmayan üç-beş kentten birisiyiz.

28 Haziran 2017 Çarşamba 23:17
KÜLCÜ KARAR DEĞİŞTİRİNCE…

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Çorum’un modern bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu uzun yıllardır yazıp çiziyoruz. Belki de Türkiye genelinde kültür merkezi olmayan üç-beş kentten birisiyiz.


İktidar milletvekilleri, yakın geçmişte yerel paydaşları ile istişare ederek kentin kültür merkezi ihtiyacının karşılanması amacıyla Kültür ve Turizm ile Kalkınma Bakanlığı nezdinde bazı girişimlerde bulunmuştu. Lâkin gerek yerel gerekse genelden kaynaklanan pürüzler ortaya çıkınca bugüne kadar konuyla alakalı olumlu bir netice alınamamıştı.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın geçtiğimiz ay Çorum’a yaptığı ziyarette, milletvekillerinin konuya ilişkin açıklamaları, memleketin dört başı mamur bir kültür merkezine bir adım daha yaklaştığına dair umutlarımızı artırdı.


Önce geçmişte neler olmuştu onu hatırlayalım;


Kültür merkezi yapımı için inceleme yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan teknik bir heyet Çorum’a geldi. Valilik ve Belediye Başkanlığı ile görüşmeler yapıldı. Belediye yönetimi, bakanlık heyetine kültür merkezi yapılabilecek alternatif alanları sundu. Bakanlık yetkilileri alternatifler arasında yer alan Devlet Tiyatro Salonu’nun arsasının kültür merkezi olabileceğine dair görüş sundu.


İnceleme tamamlandıktan sonra ikinci tur görüşmeler başladı. Bakanlık heyeti Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek kültür merkezi için Devlet Tiyatro Salonu’nu uygun bulduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, söz konusu bölgeye kültür merkezi kurulması için zemine 500 araç kapasiteli otopark yapılması şartını öne sürdü. Külcü’nün otopark ısrarı kültür merkezinin maliyetlerini çok fazla artırınca bakanlık kaynak aktaramadı, proje rafa kalktı.


Mevzuya dair yeni gelişmeler var…


Çorum’a yapılması düşünülen kültür merkezi için kesin olmamakla beraber yine Devlet Tiyatro Salonu binası ile arkasındaki Milli Emlak Müdürlüğü uhdesindeki Atatürk Anadolu Lisesi’nin futbol sahası düşünülüyor.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de DTS’nin bulunduğu alana kültür merkezi yapılması halinde daha önce şart koştuğu 500 araç kapasiteli otoparktan vazgeçtiği belirtiliyor.


Şayet önümüzdeki günlerde milletvekilleri verdikleri sözün arkasında dururlarsa, Sayın Külcü kararını değiştirmezse, başkaca uygun alan da bulunamazsa muhtemelen kültür merkezi için yerimiz belli gibi…


Son Güncelleme: 29.06.2017 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-06-29 19:06:04

yahu bir kişinin dilekleriyle iş yapılıyorsa vah bu şehrin haline

Avatar
he_zarfen Çelebi 2017-06-29 22:40:35

İlimiz için modern bir Kültür merkezine ilan ihtiyaç muhakkak
Ancak bölgede ki kentsel dönüşüm düşünüldüğünde yeni derslik ihtiyacı da göz önünde bulunduruldugunda eğitim alanının kültür merkezi için kullanılması dikkatlice verilmesi gereken bir karar.
Nufus yoğunluğunun had safhada olduğu bölgede başka eğitim tesis alanı bulunmamakta

Avatar
Osmanlı 2017-06-30 12:19:03

şu an da eğitim alanı denilen yer zaten ot bahçesi, anız bildiğin ;)

Avatar
CORUM A YOK YOK 2017-06-30 13:23:30

Hava alanı Hızlı Tren Kültür merkezi bisiklet yolu yok yok