KÜLCÜ NE YAPACAK?

Çorum Belediyesi otobüs duraklarının modernizasyonu kapsamında akıllı durak projesini hayata geçirdi. Duraklar klimalandırıldı, tüm mevsimlerde yolcu konforu sağlandı. Gelecek yıldan itibaren otobüslerin yenilenmesi de gündemde.

19 Mart 2017 Pazar 23:09
KÜLCÜ NE YAPACAK?

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Çorum Belediyesi otobüs duraklarının modernizasyonu kapsamında akıllı durak projesini hayata geçirdi.  D
uraklar klimalandırıldı, tüm mevsimlerde yolcu konforu sağlandı. Gelecek yıldan itibaren otobüslerin yenilenmesi de gündemde.

ANA GÜZERGÂH YETERSİZ


Belediye’nin yaptığı yenilikler örnek teşkil etmekle birlikte, şehir büyüdükçe otobüslerin toplanarak çıkış yaptığı ÇorumGaz yanındaki ana güzergâh yetersiz kaldı.


Zaman zaman kazaların yaşandığı, merkezdeki trafik kargaşası nedeniyle otobüslerin giriş ve çıkış yapmakta zorlandığı alana bir çözüm bulunması elzem hale geldi. Belediye yönetimi de bunun farkındadır herhalde. 
Bu konuda düşünülen alternatif proje var mı merak ediliyor.

SANAYİ SİTELERİ ŞEHİR DIŞINA


Bir diğer konu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şehir merkezlerinde bulunan sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması yönünde aldığı karar.


Geçtiğimiz günlerde mevzuya dair Hakimiyet Gazetesi’nin manşetinde ‘Çorum’daki Başarılı Uygulama model oldu’ başlıklı bir haber yer aldı.


Söz konusu haberde, Çorum Belediyesi’nin Aşağı Sanayi’yi Küçük Sanayi Sitesi üzerine yeni yapılan işyerlerine taşıyacağı bilgisi hatırlatılarak, Çorum’da hayata geçirilen uygulamanın bakanlığın projesine model olduğu ifade edildi.


YENİ İŞYERLERİ DE ŞEHİR İÇİNDE KALDI


Bu arada ÇESOB öncülüğündeki Ahi Evran Sitesi ve zanaatkarlar yapı kooperatifi de belediye destekli yeni işyerleri yapmak için harekete geçti.


Küçük esnafın faydalanacağı yeni sanayi bölgelerinin konumu, iş hacmi ve memlekete sağlayacağı menfi-müspet katkıları taşınma tam olarak gerçekleştikten sonra daha net görebileceğiz. Lâkin Yaydiğin Yolu üzerinde konuşlanan yeni işyerlerinin şehir merkezinden çok da uzak olduğu söylenemez.


SÜMEN ALTI MI?


Hatırlatmakta fayda var,  belediye yönetiminin sümen altı yaptığı düşünülen bir mesele daha var. Malum şehrin ortasında kalan bakırcılar çarşısı sanayi sitesinin akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor.


Belediye yönetimi kapsamlı imar düzenlemesi yaptıktan sonra öylece bıraktığı sanayi bölgesinin şehir merkezinden taşınması için acaba yeni bir şeyler yapacak mı?


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün her iki konuda ne düşündüğü merak ediliyor…



Son Güncelleme: 20.03.2017 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2017-03-20 01:08:47

Sanayi dükkanları yanlış yerlere yapılıyo sanayi dükkanlarının ankara yolu üzerinde olması lazım ve düz bir alanda olması lazım yeni yapılan dükkanlar yokuşta orada araçlar nasıl duracak kamyonlar yüklü oldugunda oruya nasıl çıkacak

Avatar
adil 2017-03-20 08:54:34

belediye çalışıyor evet çalışıyor da bunca para harcanıyor birde yapılan yatırımlar doğru yerlere yapılıverse bir iş yapılırken işi bilene sorularak neden yapılmıyor herkes bildiğini okuyor ben yaptım oldu mantığı terkedilmedikçe sorunlarımız bitmezzz

Avatar
Fuat 2017-03-20 10:23:57

Şehrin içindeki imar çizgisi dışında kalan arsa ve yapıların belediyece istimlak edilip eski dokudaki yollar genisletilse şehir içi trafik yoğunluğu büyük ölçüde giderilmiş olacağı kanaatindeyim.Saygılarımla

Avatar
Ahmet 2017-03-20 11:13:52

şehrin ortasına avm konduranların çorum'un trafik sorunu çözmeye çalıştığına inanmıyorum. fikirlerle zihirler bir değil.

Avatar
Hasan ERTATLI 2017-03-20 12:16:42

bakicilar çarşisi berbat halde bakimsiz i̇çler acisi bi̇de telefoncular si̇tesi̇ var yetki̇li̇ler hi̇ç mi̇ geçmez buradan çoruma hi̇ç yakişmayan bi̇r görüntü

Avatar
toplu sorun 2017-03-21 08:57:29

başkan bey özel halk otobüslerini kamulaştırsın başka birşeye gerek yok. çorumun en büyük sorunu özel halk otobüsleri ve edep adap görmemiş sürücüleri (bir kaç değerli sürücü de var onları tenzi ederim) yaşlılar hakaretten, gençler otobüs içinde top gibi bir öne bir arkaya yuvarlanmaktan, çocuklar yerlerde sürünmekten kurtulsun. i̇nşallah...

Avatar
on numara beş yıldız 2017-03-21 15:06:53

Bayat gediğine doğru osmancık caddesine doğru orada bir sürü boş yer var on numara beş yıldız olur

Avatar
Ali 2017-03-21 18:02:29

Çok mühim konulara temas etmişsiniz, bakırcıların da şehir dışına taşınması lazım, arasta ne olacak, meydana katılmayacak mı?