KÜLCÜ PLANDAN VAZGEÇTİ

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında Samsun Yolu Salbaş Benzinliği üstünde 30 dönümlük gayrımenkulün satın alınması kararlaştırıldı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 08:36
 KÜLCÜ PLANDAN VAZGEÇTİ


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında Samsun Yolu Salbaş Benzinliği üstünde 30 dönümlük gayrımenkulün satın alınması kararlaştırıldı.


TESİS YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

Belediye’nin hissesi bulunan 30 dönümlük gayrımenkulün kalan diğer bölümünün mülk sahibi vatandaşlarla anlaşılarak satın alınması öngörülürken, bölgeye sportif tesis yapılmasının düşünüldüğü belirtildi.


MERKEZE SPOR SALONU VE SENTETİK SAHALAR

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yılın ilk aylarında yerel basının karşısına çıkarak, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve müştemilatının konut ve ticaret merkezi yapılması hedefini hayata geçirmek amacıyla yeni yapılacak spor salonu ve sentetik çim sahaların herkesin kolayca ulaşabileceği merkezi bir noktada olacağı sözünü verdi.


İLK ÇALIŞMA YÜZME HAVUZU YANINDA BAŞLADI

Külcü’nün talimatı üzerine Olimpik Yüzme Havuzu yanındaki alanda spor tesislerinin (spor salonu, sentetik çim sahalar vs.) alt yapı çalışmaları başlatıldı, ancak söz konusu arsa tesisler için çok yetersiz kaldı. Alanın genişletilmesi için Bahabey Çamlığı’na girildi, bir miktar ağaç kesildi. Maliyetlerin beklenenden çok daha fazla artacağı anlaşıldı. Olup bitenlerin yerel bir gazetede kamuoyuna yansıması üzerine çalışma durduruldu.


KÜLCÜ PLANI İPTAL ETTİ

Edinilen bilgilere göre, Başkan Külcü, Olimpik Yüzme Havuzu yanındaki alana spor tesisi yapılması planını tamamen iptal etti. Bu kapsamda Bahabey Çamlığı’nın bir bölümünün spor tesisi yapımı için inşaata açılması fikrinden de vazgeçilmiş oldu.


YENİ ALAN SALBAŞ BENZİNLİĞİ ÜSTÜ

Gelişmeler üzerine geçtiğimiz hafta sonu Belediye Meclisi’nin gündemine ‘gayrımenkul satın alınması’ başlıklı bir gündem maddesi getirildi. Söz konusu gündem, Samsun Yolu Salbaş Benzinliği üstünde 13 dönümü belediye mülkiyetinde olan toplam 30 dönümlük tarlanın satın alınmasını kapsıyordu. Meclis 30 dönüm alanın satın alınmasına karar verdi. Belediye yönetimi stadyum ve müştemilatının ticaret ve konuta açılması sonucu ortaya çıkan probleme çözüm getirmek amacıyla yeni yapacağı spor salonu ve sentetik çim sahalar için daha geniş ve uygun bir yer bulmuş oldu.


GENİŞLEMEYE MÜSAİT ALAN

Aynı bölgede belediye mülkiyetinde bulunan yaklaşık 20 dönümlük imarda ticaret alanı işaretli başka bir arsanın da gerektiği takdirde satın alınan 30 dönümlük alanla birleştirilerek sportif tesise dahil edilmesinin değerlendirilmeye alındığı öğrenildi.


YENİDEN İHALE YAPILACAK

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve müştemilatının konut ve ticaret merkezi yapılması için daha önce düzenlenen ve işadamı Ahmet Ahlatcı’nın kazandığı ihale çeşitli gerekçelerle iptal edilmiş, yeniden ihale yapılacağı belirtilmişti.


Velhasıl orta vadede stadyum ve müştemilatı ortadan kaldırılabilirse, mevcut spor salonu ve sentetik çim sahalar Salbaş Benzinliği üstünde genişlemeye müsait 30 dönümlük yeni alana yapılacak.


Son Güncelleme: 10.05.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
F 2016-05-09 10:16:53

yaziklar olsun....

Avatar
Ahmet 2016-05-09 10:28:42

rantçı ve çarkçı başılar bu ülkede çok olduğu sürece, i̇lerlemiş ülkeleri 100 değil bin yıl da zor yakalarız. elinize sağlık mustafa.

Avatar
birbilen 2016-05-09 10:37:14

vay corumun haline israrla eski stadın yerine beton yığınlarını dikecek

Avatar
Hacı 2016-05-09 11:05:51

ye kürküm ye.

Avatar
cengiz 2016-05-11 16:54:01

çimentonun tozunun içinde spor tesisi tam çoruma yakışan bir iş

banner165