Külcü, projelerini anlattı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un tek uydu kanalı TV’19’da Bakış Açısı programına katıldı. TV 19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu programda Çorum’un önde gelen gazetecileri de Başkan Külcü’ye gündemle ilgili sorular sordu.

12 Aralık 2016 Pazartesi 18:42
Külcü, projelerini anlattı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un tek uydu kanalı TV’19’da Bakış Açısı programına katıldı. TV 19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu programda Çorum’un önde gelen gazetecileri de Başkan Külcü’ye gündemle ilgili sorular sordu.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre kendisine yöneltilen bütün sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Külcü, Çorum Belediyesi’nin kentte hayatın her alanında yer aldığını ve 365 gün 24 saat boyunca hizmet verdiğini söyledi. Doğumdan ölüme kadar, insan hayatını ve ihtiyaçlarının dikkate alındığında tüm belediye hizmetlerinin 24 saat boyunca aksamadan yapıldığına vurgu yapan Başkan Külcü, bu hizmetlerin aksamaması için de büyük bir gayretle çalıştıklarını dile getirdi.


GIDA BANKASI İLE İHTİYACINA GÖRE ALIŞVERİŞ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaların her görüşten vatandaş tarafından takdir edildiğini ve çok sayıda belediye tarafından da örnek alındığını söyledi. 2009 yılında göreve geldiklerinde bir yılda yapılan toplam gıda paketi dağıtımının 2 bin adet olduğuna vurgu yapan Başkan Külcü, “Göreve geldikten sonra bu sayıyı 30 binli rakamlara çıkarttık ve daha sonra gıda bankası işine çözdük. Burada ihtiyaç sahipleri gelip bir marketten alışveriş yapmış gibi ihtiyaçlarını alıyorlar. Yaptığımız tespitler sonucunda uygun görülen kişilere ihtiyaçları doğrultusunda kredi belirleniyor. O kişi de istediği zaman gelip bu kredisini gıda bankasında kullanıyor. Mültecilere de da ayda 1100 paket gıda dağıtımı yapıyoruz.” dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ BİZİ MOTİVE EDİYOR

Daha sonra kendisine yöneltilen “Gıpta edilecek derecede engelli hassasiyetiniz nereden geliyor?” sorusuna da “Kent ne kadar engelsiz yaşanabilir olursa o kadar başarmışız, o kadar yol almışız demektir. Bizim işimizin kolaylaşması, imkânlarımızın artması, zorlukların önümüzden kaldırılması belki de bu yaptığımız hizmetlerin sonucudur. Yaşlılarımıza, engellilerimize ve yardıma ihtiyacı olanlara yaptığımız yardımların sonucudur.” dedi.

Külcü, “Engelli eğitim merkezine gelen yavrularımızın gelişimleri kayıt altına alınsa aradaki fark inanın herkesi hayrete düşürür. Geldiği zaman konuşamayan, konuşmayan engelli yavrularımızdan şarkı, türkü söyleyenler var, kalem tutamayanlardan klavyede şiir yazanlar var. Bunlar bize iş hayatımızda da müthiş bir motivasyon sağlıyor. Bütün bunları yaparken içinizde insan sevgisi olması lazım. İşinizi aşkla yapıyorsanız zaten bir daha fazla yapmalıyız” diyoruz.

ULU ÇINARLARIMIZIN DUASINI TALİBİZ


Belediyeciliğin iki sütun üzerine inşa edilen bir hizmet alanı olduğunu, bunlardan birisinin alt ve üst yapı gibi kamu hizmetleri, ikincisinin ise sosyal belediyecilik olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Güzel güzel binalarınız var, parklarımız, yollarımız var. Eğer insan içerisinde huzurlu bir şekilde yaşamıyorsa hiçbir şey yapmış değilsinizdir. Meseleye bu şekilde bakıyoruz. Sosyal belediyecilik diye adlandırdığımız hizmet alanı aslında her geçen gün biraz daha büyüyor. Bir yılda sosyal belediyecilik diye kullandığımız bütçe 20 milyon TL’ye ulaştı. Büyükler hem evimizin hem ülkemizin bereketidir.  Onların duasına talip olduk biz.” dedi.


Çorum Belediyesi’nin 450 yaşlı vatandaşın evine temizliğini vurgulayan Başkan Külcü, “Bizi asıl mutlu eden de biz o evlere gittikten sonra o yaşlılarımızın evlatları bir icap duygusuyla tamam siz gelmeyin biz temizleriz diyorlar. Tabi bunun da takibini yapıyoruz. Biz gitmediğimiz zaman temizliği yapılmayan, aç kalacak olan bir yaşlımız varsa biz bundan kendimizi mesul tutuyor ve o eve gidiyoruz. “ dedi.

GAZİ VE İNÖNÜ CADDESİNDE KISA SÜRELİ ARAÇ PARKLARINA İZİN VERİLECEK

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gazi ve İnönü Caddelerindeki araç parkları ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Külcü, “Biz en başından beri park yapılmaması taraftarıyız. Bu konuyu kamuoyu araştırması şeklinde anket düzenleyerek vatandaşa sorduk. Yaklaşık yüze 80 civarında vatandaşımız park tamamen yasaklansın dedi. Daha önce buna itiraz eden esnafta yaklaşık yüzde 60 civarında park yasaklansın dedi. Bu konu ile alakalı kısa süreli park kararına vardık ve kararı trafik komisyonuna bildirdik. Çıkacak sonucu bekliyoruz.” dedi. 

TEMİZLİKTE MEMNUNİYET ORANI % 80

Başkan Külcü, Çorum’da yapılan temizlik hizmetlerinden memnuniyet oranını yaptıkları bir anketle ölçtüklerini belirterek “Temizlik hizmetlerinden yüzde 80’lerin üzerinde bir memnuniyet var. Bu durumda da Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 350 personelimizle gereğinin üzerinde çalışıyor. 10- 15 günde bir olmak şartıyla bütün mahallelerimizi baştan aşağı temizliyoruz. Bu konuda da Türkiye’de en iyi çalışan belediye olduğumuzu iddia ediyorum.” dedi.


TÜRKİYE’NİN EN İYİ HAYVAN BARINAĞI ÇORUM’DA

Klimalı otobüs durağını Çorum’a ilk kez kendileri döneminde geldiğini söyleyen Başkan Külcü, “Bir yandan da yapmaya devam ediyoruz. Hayvanlarımıza da sahip çıkmamız gerekiyor. Dışarıda bıraktığımız zaman tehlikeli olabiliyor, hayvanları muhafaza etmeye çalıştığınız yerlerde de üşümemeleri, ölmemeleri gerekir. Çorum Belediyesi olarak Türkiye’nin en iyi hayvan barınaklarından birisine sahibiz.” Dedi.


BELEDİYEYE YENİ BİR HİZMET BİNASI


Anketle belirlediğimiz yer olan Akşemseddin Camii karşısındaki alana Belediye Hizmet Binasını yapacağız. Bahar aylarında, mart gibi falan da inşaatı başlayacak. 18 ay gibi bir süresi olacak. Bir sonraki dönemde kim belediye başkanı olursa Çorum’a artık oradan hizmet edecek.

TURİZMDE İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ

Başkan Külcü, Çorum’da turizmle ilgili yapılan çalışmaları kendilerinin de yeterli görmediğini belirterek “Arkadaşlarımız İzmir’de turizm fuarındalar ama elbette bunlar yeterli değil. Bunun gibi bakanlık, valilik ve belediye olarak herkesin dert edindiği bir platformda bir şeyler yapabiliriz. Bir kez daha üzülerek ifade edeyim, turizm olarak arzu ettiğimiz noktada değiliz.” dedi.

2017 YILINDA DA KÜLTÜR GEZİLERİ DEVAM EDECEK

Çorum Belediyesi’nin bu zamana kadar çok sayıda kültür gezileri düzenlediğini ve bu zamana kadar yaklaşık 17 bin Çorumlu’nun Çanakkale’yi gezdiğini söyleyen Başkan Külcü, “Çanakkale, ben bu ülkenin evladıyım diyen herkesin gidip görmesi gereken bir yer. Emin olun en fazla geri dönüş aldığım çalışmalarımızdan bir tanesi düzenlediğimiz Çanakkale turları. Gecenin bir vakti bir telefon geliyor, “Başkanım Allah sizden razı olsun şimdi Çanakkale’deyiz” diyor. Ben de Allah sizden razı olsun diyorum. Bu sene yeni bir adım attık, nereye gitmek istesiniz diye düzenlediğimiz anketle hemşehrilerimize sorduk.” dedi.

ÇORUM’DA 15 TEMMUZ MÜZESİ YAPILACAK

Başkan Külcü, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sorulan bir soru üzerine 15 Temmuz’un hiçbir zaman unutulmaması için 15 Temmuz Şehitler Müzesi yapacaklarını söyledi.

Külcü, “Çanakkale’yi unutmamak için nasıl buralardan otobüslerle insanları Çanakkale’ye götürüyorsak 15 Temmuz’u da unutturmamak için aynı şekilde çalışacağız. Nasıl mı yapacağız? Programlarla, haberlerle ve buna benzer programları yapıyoruz. Buna ek olarak 15 Temmuz müzesini bir iki ay içerisinde ihale edeceğiz ve oraya öğrencileri getireceğiz. Orada şehitlerimizin odaları olacak, sergiler olacak ama en önemlisi sinema salonu olacak ve çocuklar 15 Temmuz gecesi olanları orada izleyecekler.” dedi.

HEM ŞEHİRDE DEĞİŞİM HEM BELEDİYEDE DEĞİŞİM

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılında görevi devraldıktan sonra Çorum Belediyesi’ni proje üreten ve ürettiği projeleri de hayata geçiren bir belediye haline getirdiklerinin altını çizdi.
Son 7 yılda Çorum’un çehresini değiştirdiklerini dile getiren Başkan Külcü, “Türkiye’nin en iyi belediyelerinden, iyi yönetilen belediyelerinden, kaynaklarını iyi kullanan belediyelerinden birisiyiz. Yaptığımız işler de herhalde bunun bir göstergesidir diye düşünüyorum.” dedi.

 

Son Güncelleme: 12.12.2016 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAVAALANI 2016-12-13 00:51:06

Gıda bankası, belediye binası, ota park filan bunlar her belediye için gerekli, olağan şeyler.
Asıl çorum için ihtiyaç havaalanı vekilller uyuyor Yozgat kapıyor çAmasya kaptı

Avatar
Gurbetçi 2016-12-13 00:54:17

Barınak park bina gıda bankası bunlar sıradan işler, asıl ihtiyaç havaalanı ve tren yolu, belediyenin görevi değil onları yapmak diyorsa vekillere laf atsın, vekillere topu atsın