Külcü, spor salonu için ilk somut adımı atıyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dr. Turan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatının imara açılması karşılığında Çorum’a taahhüt ettiği 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu için ilk somut adımı atıyor.

04 Nisan 2017 Salı 10:33
Külcü, spor salonu için  ilk somut adımı atıyor


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dr. Turan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatının imara açılması karşılığında Çorum’a taahhüt ettiği 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu için ilk somut adımı atıyor.

Belediye Meclisi’nin bugün yapılacak gündeminde, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, İller Bankası’ndan kredi kullanma yetkisi verilecek.


Söz konusu krediler ihalesi yapılarak hafriyat çalışmaları başlatılan yeni Belediye Hizmet Binası ve 3 bin 500 kişi kapasiteli yeni spor salonu yapımı için kullanılacak.


Bilindiği üzere Çorum Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mülkiyetinde bulunan Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı, Atatürk Spor Salonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası, sentetik sahalar ve tenis kortunun bulunduğu 65 dönümlük alanı 20-25 katlı rezidans benzeri konut ve ticaret merkezi olarak imara açmıştı. Bakanlıkla yapılan protokol kapsamında mevcut spor tesislerin yerine yenilerinin yapılması kaydı şartıyla sözleşme imzalanmıştı.


Bakanlık ve belediye arasında yapılan protokol gereği yeni şehir stadı Çevre Yolu üzerine yapılıyor. Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor. Atatürk Spor Salonu’nun yerine ise 3 bin 500 kişilik yeni spor salonu yapılması planlanıyor. Söz konusu spor salonu ile sentetik sahaların Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alana inşa edilmesi planlanıyor.


Son Güncelleme: 04.04.2017 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumcu 2017-04-04 11:34:05

stadyum ve spor salonunun mevcut alanına konut yapmak demek çorum'un ölüm fermanını imzalamak demektir.

banner165