Kültür Sanat Evi Projesi hayata geçiyor

Çorum’un İskilip Kaymakamlığı tarafından ilçenin sahip olduğu kültürel değerlerin yaşatılarak gün...

28 Ağustos 2014 Perşembe 18:08
 Kültür Sanat Evi Projesi hayata geçiyor


Çorum’un İskilip Kaymakamlığı tarafından ilçenin sahip olduğu kültürel değerlerin yaşatılarak gün yüzüne çıkarılması için hazırlanan Turizm Ofisi ve Kültür Sanat Evi projesi hayata geçiriliyor. 

İskilip Belediye’si tarafından restore edilen ve yakında hizmete sunulacak olan İskilip Kaymakamlığı Turizm Ofisi ve Kültür Sanat Evi’ne vatandaşlar tarafından eski eser ve eşya bağışları başladı.

İskilip’te yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan Meydan mahallesi muhtarı Ömer Uçar, özenle biriktirdiği İskilip tarihini yansıtan eşyaları Turizm Ofisi ve Kültür Sanat Evi’nde sergilenmek üzere bağışladı. Uçar’ın evine ziyarete giden Kaymakam Gürsoy, bağışlanan eserleri bizzat kendisi teslim aldı.

Kaymakam Şuayip Gürsoy, “Turizm Ofisi ve Kültür Sanat Evi için İskilip’in tarihine tanıklık eden değerli büyüklerimizin bağışlayacağı, yaşanmışlığı, örf ve adetlerimizi temsil eden her bir eser bizim için çok önemli. Bu tür eserler kent tarihinin gelecek nesillere aktarılması açısından son derece kıymetli. İlçemizde her geçen gün sayıları azalan ve tarihimizde önemli yeri olan atalarımızın kullandığı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamları olan eserlerin bağışlanması ile İskilip Sanat Evi'nde oluşturacağımız etnografik müze benzeri bölümler İskilip’in tarihini yaşatmak için önemli bir fırsat oluşturacak" dedi.

Öte yandan bağışlanan eserler müzede eser sahibinin ismi yazılarak sergilenecek.




İHA

Son Güncelleme: 28.08.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.