‘Kültür toplumun temelidir’

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde TRT sanatçıları tarafından...

18 Kasım 2014 Salı 16:55
 ‘Kültür toplumun temelidir’


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde TRT sanatçıları tarafından verilen kursları ziyaret etti.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Belediye TSM Koro şefi Ömer Erdal Cerit ile birlikte NFK'da verilen ud, keman, klarnet ve kanun kurslarını inceleyen Başkan Yardımcısı Gül, sınıfları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet etti.


9 haftadan beri devam eden kurslar hakkında TRT sanatçılarından bilgiler alan Zeki Gül, kursiyerlerden ud, keman, klarnet ve kanun dinledi. Kursiyerlerin memnuniyetini ve heyecanını görmekten mutlu olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetleri önemsiyoruz. Kültür bir toplumun temelidir. Kültürlü ve etkin insanlar yetiştirmeliyiz. Bunun için alanında uzman kişilerle çalışıyoruz. Bu kursları TRT sanatçıları veriyor. Hem sanatçılar hem de kursiyerler gelinen sonuçtan oldukça memnun.” dedi.


NFK'daud, klarnet, kanun, keman ve ritim olmak üzere 5 kursun verildiğini ve çalışmaların Eylül ayından bu yana devam ettiğine dikkat çeken Gül, 29 kursiyerin Mayıs ayına kadar eğitim alacağına vurgu yaptı.


Kursiyerler sonuçtan memnun


Enstrüman kursuna gelen kursiyerler kısa sürede çok büyük ilerleme kaydettiklerini ifade ederek, daha önce de benzer kurslara katıldıklarını ancak bu kadar hızlı bir ilerleme sağlayamadıklarını belirttiler. Kursiyerler, burada konservatuar düzeyinde eğitim aldıklarını, hocalarının kendileriyle çok ilgilendiğini, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.




Son Güncelleme: 18.11.2014 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165