Kültürel faaliyetlere 47 milyon

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2009 yılından beri yaptığı çalışmaları anlattı. Külcü, kültürel faaliyetlere 8 yıl içerisinde 47 milyon TL kaynak kullanıldığını söyledi.

02 Şubat 2017 Perşembe 12:30
Kültürel faaliyetlere 47 milyon

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2009 yılından beri yaptığı çalışmaları anlattı. Külcü, kültürel faaliyetlere 8 yıl içerisinde 47 milyon TL kaynak kullanıldığını söyledi.


Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Resim Galerisi'nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yazarlar katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün faaliyetleri arasında Z kütüphane, erkek ve kız yatılı hafızlık Kur’an Kursu, gençlere yönelik kitap okuma faaliyetleri, kitap fuarı, tarihi ve kültürel faaliyetler, önemli gün ve gecelerle ilgili faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Külcü, öte yandan turizmin geliştirilmesi ve Çorum’un tanıtılması için gerekli çalışmaların yapıldığını ancak turist çekme konusunda yeterli olunmadığını Çorum’un tanıtımının yapılmasına devam edileceğini vurguladı. Külcü, konuşmasında şunları söyledi:



“34 okula Z kütüphane; Belediye olarak Z kütüphane yapımı çalışmalarımız devam ediyor. 1 laboratuvar 34 tane de Z kütüphane tamamlanacak.
Erkek ve kız yatılı hafızlık Kur’an Kursu; 150 erkek, 150 kız yatılı olmak üzere tamamlanacak.

Gençlere yönelik kitap okuma faaliyetleri, güçlü bir gelecek için okumamız lazım. 159 okuma grubu ile çalışma yürütüyoruz. 1758 tane öğrencimiz var. Artırılırsa daha iyi olacaktır. 7 bin 255 kitap verdik gençlerimize.


Mayıs ayının başında kitap fuarımız açılacak. 13 bin civarında çocuklara tatil kitabı veriyoruz.
Tarih ve kültürel faaliyetlerimiz sürüyor. Ziyaret edilmesi gereken yer anlamında muhteşem tarihi ve kültürel yerlerimiz var. Çanakkale’ye götürüyoruz Bursa’ya da giderken gelirken uğranıyor, Konya ve Hacı Bektaş ziyaretlerini de 2017 programının içerisine koyduk.



Önemli gün ve gecelerle ilgili programlarımız sürüyor. Anma programları vefa programları yapıyoruz. Tiyatro konser şiir müzik dinletisi yine yıl içerisinde çok sayıda yapılıyor. Birlik beraberlik kaynaşmaya vesile oluyor bu etkinlikler.


Bin civarında konuşmacıyı Çorum’a davet etmişiz. 15 Temmuz sempozyumu düzenleyeceğiz.


Şehirdeki tüm önemli organizasyonlarda belediye o işin lokomotifi mesafesinde oldu. Varsa biz iş biz varız dedik her zaman. Yapılacak işleri sahiplendik. Koştuk koşturduk, terör saldırılarından hemen sonra devasa bayraklarla şehri donattık, 15 Temmuz gecesi başlayıp 27 gün süren her hereke yemesinden içmesinden oturmasından kalkmasından ne eksiği varsa yapılması gereken her işi belediye olarak yaptık. Bundan da mutluluk duyduk. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Anlayışımız böyledir.


Şehrimizin turizmini geliştirmek için yaptığımız ziyaretler var. Turist çekme konusunda bir türlü gerekli ivmeyi yakalayamadık. Çorum’u tanıtmaya devam edeceğiz. 
Kent konseyi aktif olarak çalışıyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne paralel hizmet koyuyor. Kent konseyinin geniş tabanlı bir katılımı var.”




Son Güncelleme: 02.02.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.