Kur’an Projesi’ne destek çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı Moritanya’nın başkenti Nuakşot’da Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.

19 Kasım 2014 Çarşamba 16:34
 Kur’an Projesi’ne destek çağrısı


İHH İnsani Yardım Vakfı Moritanya’nın başkenti Nuakşot’da Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.


İHH tarafından çeşitli imkânsızlıklar içinde ilim öğrenmeye çalışan Afrikalılar için medrese ve okullarda dağıtılmak 2011 yılında ‘Kur’an Projesi’ başlatıldı. Proje kapsamında son olarak Türkiye’de tanesi 12 liradan bağışlanan 2 binden fazla Kur’an-ı Kerim Moritanya’da dağıtılarak, çoğunluğu çocuk ve gençler olmak üzere her yaştan insanın eğitimine destek olundu.


Çorum İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, Afrika Kur’an Projesi’ne destek olmak isteyenlerin Çorumlular’ın Çorum İHH Ofisi aracılığı ile 12 TL'ye bir Kur'an-ı Kerim bağışlanabileceğini, KURAN yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL katkıda bulunabileceğini belirtti.


Özkabakçı, “Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan ve yıllarca sömürülen Moritanya, ekonomide, sosyal yapıda geri bırakıldığı gibi eğitimde de diğer Afrika ülkeleri gibi çok geri bırakılan yerlerden biri. Moritanya’da çocuklar okuma yazmayı ve temel dini bilgileri imkânsızlıklar sebebiyle el verişsiz koşullarda öğrenmeye çalışıyor.


Afrika’da Müslüman halk ilim yolunda karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen kendi eğitim sistemini oluşturabilmiş. Şifahi olarak yapılan bu eğitim, tüm Afrika ülkelerinde aslında şartların gerektirdiği geleneksel bir yöntem olan ‘Luh’ denilen tahta levhaların üzerine ayetler hadisler yazılarak yapılıyor. Luh adı verilen tahta levhalar Moritanya’da eğitim alanında yaşanan imkânsızlıkların nasıl aşıldığına çok güzel bir örnek. Luh üzerine yazılan her bilgi ve ayet, ezberleninceye dek silinmeden bekletiliyor; ezber tamamlanınca levha siliniyor ve yeni dersler levhaya yazılıyor. Her öğrencinin ezber yapacağı bir Kur’an-ı Kerim’i olmadığı için bu sistem halk tarafından geliştirilmiş.” dedi. 




Son Güncelleme: 19.11.2014 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.