Kurban Bayramında koç kesin

Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı...

11 Eylül 2015 Cuma 17:38
Kurban Bayramında koç kesin

Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı için piyasaya sürülecek kurbanlık küçükbaş hayvanların yeterli sayıda hatta ihtiyaç fazlası kadar olduğunu belirterek,kurban kesecek vatandaşlarımızın hem sağlıklı olması hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini söyledi. 
Kurban bayramı öncesinde çeşitli kesimlerce yapılan olumsuz açıklamaların kurban fiyatların yükselmesine neden olduğuna dikkat çeken Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, bunun da hem yetiştiricileri hem de kurban kesecek vatandaşları tedirgin ettiğini ifade etti.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İTHAL EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak ne olursa olsun küçükbaş hayvan ve ürünlerinin ithal edilmesini yetiştiriciler adına istemediklerini ve tasvip etmediklerinin altını çizen Avcı, “Bizim Çorum’da yaşayan bütün insanlara yetecek kadar küçükbaş hayvan varlığımız vardır ve kurban bayramımızda ihtiyacımızı fazlasıyla karşılayacak düzeydedir. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde toplam 2.5 milyon civarında küçükbaş hayvan kesilmiş, bu yıl içinde ülkemiz genelinde kurban olarak kesilebilecek yeterli sayıda küçükbaş hayvanımız mevcuttur.Onun için bu yıl da kurbanlık hayvan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ayrıca son zamanlarda büyükbaş hayvanlar için kırmızı et fiyatlarının oldukça yükselmiş olması ve neredeyse küçükbaş hayvan etinin önüne geçmesi de yaşadığımız bir gerçektir.

KURBANLIK HAYVAN FİYATLARI GEÇEN YILA GÖRE HEMEN HEMEN AYNI

İlimizde küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları geçen yıla göre hemen hemen aynı düzeydedir. Bu yönüyle de vatandaşlarımız için makul düzeyde olduğunu,bu yönüyle bakıldığında küçükbaş hayvan kesiminin vatandaşlarımızın kesesini fazlaca zorlamayacağını söyleyebiliriz. Daha da önemlisi küçükbaş hayvancılığımız daha çok meraya ve otlatmaya dayalı yapıldığı ve doğal olarak beslendikleri için sağlıklı ve kaliteli et tüketimi yönüyle ve daha da önemlisi kolay temin edilebilen vasfı ve geleneksel damak tadımıza uygun olması bakımından da tercih edilmelidir diye düşünüyoruz” dedi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI, ÜLKE HAYVANCILIĞININ BİR SİGORTASI

Küçükbaş hayvancılığı sadece kurban bayramlarında değil her zaman için ülke hayvancılığının bir sigortası gibi gördüklerine vurgu yapan Avcı, “İlimizde Birlik üyelerimizce yetiştirdiğimiz koyun ve keçi ırklarımızla ilimizdeki insanlarının kırmızı et ihtiyacını ve kurbanlık ihtiyacını her yıl olduğu gibi bu yılda sorunsuz bir şekilde karşılanacağını belirtmek istiyorum.Vatandaşlarımız hiç endişe duymadan gönül rahatlığı ile kurban bayramında küçükbaş hayvan kesimine yönelebilirler” diye konuştu.



Son Güncelleme: 11.09.2015 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165