Kuşlar için 2,5 ton yem

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından doğadaki kuşların beslenmesine katkı...

16 Ocak 2015 Cuma 15:18
 Kuşlar için 2,5 ton yem


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından doğadaki kuşların beslenmesine katkı sağlamak amacıyla 2,5 ton yemleme yapıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, 2015 yılının bereketli bir yıl olacağını söyledi. Ermiş, ekim sezonunda yağışların oldukça iyi ve çiftçilerin istediği gibi kar yağdığını belirterek, “Bizim için nimet olan kar yağışı doğadaki hayvanlar için külfet olmasın diye böyle bir uygulama için kolları sıvadık. Bugün ilimiz merkezde, Alaca, İskilip, Kargı ve Osmancık ilçelerimizde aynı şekilde arkadaşlarımız uygulama yapmaktadırlar. Bu kapsamda yapılan işlere katkı sağlayarak bu aziz Cuma gününde sevabına nail olan işletmecilerimize teşekkür ediyoruz. Burada 2,5 ton yem dağıtımı yapacağız. İlçelerle birlikte 5 ton yemleme yapılacak.” dedi.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mahmut Temel ise, kar yağışı nedeniyle yabani hayvanların ve sokak hayvanların yiyecek bulmada sıkıntı çektiğini dile getirerek, “Bu husus hepimiz için iyi bir fırsat. Bizler Çorum halkından sokak hayvanları için evlerinde artan yemekleri çöp kenarlarına bırakmaları ve onların yaşamalarını sağlamalarını istiyoruz. Böylece sokakta kalan ve ölümle yüz yüze kalan sokak hayvanlarına bir nebze de olsa yardım etmiş oluruz.”





Son Güncelleme: 16.01.2015 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.