Kuzey Anadolu Fay Hattı ile bir ilgisi yok

Kargı’da 4.5 şiddetinde deprem

29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:15
 Kuzey Anadolu Fay Hattı ile bir ilgisi yok


Kargı’da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, dün akşam saat 21.57’de merkez üssü Abdullah Köyü olan depremin büyüklüğü 4.5 olarak kayda geçti.

Yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde kısa süreli panik yaşanırken, sarsıntı Kargı’nın komşu ilçeleri Osmancık ve İskilip’te hissedildi.

Kuzey Anadolu Fay Hatt
ı ile ilgisi yok

Deprem sonrası uzmanların yaptığı açıklamalarda, Kargı merkezli depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı ile ilgisi olmadığı, bağımsız bir deprem olduğu belirtildi. Depremin şiddeti ve 10 kilometre derinlikte meydana gelmesinin de etkisini azalttığı yorumu yapıldı.

Bilindiği üzere Türkiye’nin değil, dünyanın en tehlikeli fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı Kargı’yı da içine alan bölgeden geçiyor.

Merhum deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Çorum’da düzenlenen bir konferansta, hareketli olan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Çorum açısından risklerine dikkat çekmişti.




Son Güncelleme: 29.07.2013 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.