‘Laborantlar ek ödeme almalı’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, dünyada her yıl...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:48
 ‘Laborantlar ek ödeme almalı’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, dünyada her yıl 28 Nisan’da kutlanan Tıbbi Laborant Tekniker ve Teknisyenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, laborantlara riskleri nedeniyle ek ödeme yapılması gerektiğini bildirdi.


Laborantların yaşadıkları mağduriyetlere ve zor şartlara rağmen özverili bir hizmet yürüttüklerini belirten Lafcı, “Değerli laborantlarımızın sağlık hizmetindeki yerini ve önemini bu önemli gün vesilesi ile bir kez daha anımsanmaları ve hatırlanmaları adına önemsiyoruz. Bulaşıcı hastalıkların en kolay kan yoluyla geçtiği, laborantlarında görevlerinin büyük bir kısmını kan ve kan ürünleri üzerinde çalışmak olduğu düşünüldüğünde laborantların yaptıkları iş itibariyle sürekli risk altında çalıştıkları görülecektir. Bu nedenle laborantlar yaptıkları iş itibariyle riskli birim kapsamında değerlendirilip döner sermayelerini de riskli birim üzerinden almaları gerekmektedir. Ayrıca ülkemizdeki laborantların çalışma şartlarının ve imkânlarının mutlaka gelişmiş ülkelerde görev yapan laborantların seviyelerine getirilmesi hedeflenmeli ve en kısa sürede bu hedefe ulaşılmalıdır. Laborantların görev tanımları içinde yer almayan bir takım çalışmalara tabi tutulmalarının bir takım problemlerin yaşanmasına sebep olduğu, bu durumunda laborantların çalışma motivasyonunu bozduğu ve çalışanlar arasında sıkıntılara sebep olduğu ortadadır. Ayrıca hastanelerdeki laboratuarların genelde havalandırması olmayan, en kullanışsız yerlerde olması, fiziki sıkıntıyı ve olumsuz çalışma şartlarını da beraberinde getirmektedir. Bu sıkıntıların giderilmesi için kişilerin inisiyatifine bırakılan, net olmayan görev tanımlarının somut hale getirilerek bu tip kargaşaların, tartışmaların ve keyfi uygulamaların sonlandırılması gerekmektedir.


Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak sorunlarının çözülmesi ve daha iyi bir çalışma hayatına kavuşmaları dileğiyle tüm laborantların 28 Nisan Dünya Laborantlar Gününü Kutluyoruz”



Son Güncelleme: 27.04.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.