Macaristan'da Ramazan İftarı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 24 yıldır faaliyet gösteren köklü Türk şirketlerinden Tempo Uno Kft., Antalya Kebab Budapest Restaurantta Türk işadamları, Türk diplomatlar ve çalışanlarıyla iftarda biraraya geldi.

20 Haziran 2017 Salı 09:53
Macaristan'da Ramazan İftarı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 24 yıldır faaliyet gösteren köklü Türk şirketlerinden Tempo Uno Kft., Antalya Kebab Budapest Restaurantta Türk işadamları, Türk diplomatlar ve çalışanlarıyla iftarda biraraya geldi.


İftar, Ali Mercan'ın okuduğu akşam ezanı ile başladı.


Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık

Tempo Uno Kft Genel Müdürü ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, iftarda yaptığı konuşmada, ''Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak Ramazan Bayramına erişiyoruz. Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı hep birlikte huzur içinde yaşadık. Bugün Budapeşte'deki milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve iftarımızı açmak için bizleri biraraya getiren Ramazan iftarına ve Allah'a şükrediyorum. Nazik katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gelecek Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum'' dedi.

Macaristan'da insanların birarada olduğunu görmek güzel ve mutluluk verici


Macaristan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Program Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ise konuşmasında, ''Her alanda çeşitli projeler gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) olarak Macaristan'da sizlerin deneyimlerinizden de faydalanmak isteriz. Sizlerin bu güzel, samimi ortamınızı yaşamak çok güzel. Macaristan'da coşkulu, canlı, sıcakkanlı insanlar var. Macaristan'da insanların birarada olduğunu görmek güzel ve mutluluk verici. Birlik ve baraberliğimiz çok önemli, bunu gerçekleştiren sizlere teşekkür ederiz'' dedi.


Misafirler arasında TİKA Budapeşte Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Anadolu Ajansı Macaristan temsilcisi Mehmet Yılmaz, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı İmran İpek, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Genel Sekreter Dr. Kamil Nas, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Atuğ, İbrahim Maral, Mehmet Abdikoğlu, Şeref Çilingir, Murat Yıldız, Murat Kartal, Ali Mercan'da hazır bulundu.

Yenilen iftar yemeğinin ardından Türk baklavası, çay ve kahve ikram edildi. Samimi ve coşkulu bir havada geç saate kadar devam eden gecede Osman Şahbaz misafirlere ''diş kirası'' küçük hediyeler takdim etti.


Son Güncelleme: 20.06.2017 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doç.Dr.Betül Çakır 2017-06-20 10:23:27

Macaristan'da Ramazan ayınız ve iftarınız Allah kabul etsin.Sizleri tebrik ediyorum.

Saygı ve esenlikler dilerim,

Doç. Dr. Betül Çakır

Avatar
Dr. Salihi BALKAN 2017-06-20 13:30:14

allah cc iftarinizi, oruclarinizi kabul etsin.

saygilar

dr. salih balkan

Avatar
Ahmet Battal 2017-06-21 04:00:04

Macaristan'daki abilerimizin bu mübarek iftar sofrasına misafir olmayı ne kadar çok isterdim. Ahhhhh,

Bereketli olsun.
Saygılar

Ahmet Battal / Afyon