Macaristan'daki iftar Türkleri bir araya getirdi

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD)'ın Budapeşte'de düzenlediği coşkulu iftar programında, Türkleri bir araya getirdi.

24 Haziran 2017 Cumartesi 19:30
Macaristan'daki iftar Türkleri bir araya getirdi

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD)'ın Budapeşte'de düzenlediği coşkulu iftar programında, Türkleri biraraya getirdi.

Türk Macar İşadamları Derneği'nin (TÜMİŞAD) Budapeşte'de düzenlediği coşkulu iftar programında, Türkleri biraraya getirdi. Bu yıl 21.'si The Aquıncum Hotel Budapest’de gerçekleştirilen TÜMİŞAD geleneksel iftar programına farklı din, renk ve milletlerden katılım oldu. Ramazan ayı kötü huylarımızı değiştireceğimiz, kendi içimizde devrim yapacağımız bir aydır.

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve DEİK Türkiye Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, iftarda yaptığı konuşmada Ramazan ayının müslümanlar için önemine değindi. Şahbaz, Macaristan'daki Türk topluluğunun birarada oluşunun yanında, farklı millet ve dinlerden dostlarımızla bu iftar sofrasında birarada olmaktan bahtiyarız. Bu kutsal Ramazan ayına, dün hep birlikte idrak ettiğimiz Kadir gecesine bizleri eriştiren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Başı rahmet, ortası bereket ve sonu mağfiret ayı olan Ramazan'ı tamamlamak üzereyiz. Geleneksel TÜMİŞAD iftarımızda sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Ramazan ayı sadece aç kalma ayı değildir, Ramazan ayı kötü huylarımızı değiştireceğimiz, kendi içimizde devrim yapacağımız ay olmakla birlikte, dostlukları pekiştirip paylaşacağımız, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğimiz bir güzel aydır. Geçtiğimiz yılki iftarımızda sol tarafımda oturan, Türk Macar ilişkilerine çok katkı sağlayan Prof.Dr. Dr. György Hazai hayatta idi. Geçtiğimiz aylarda vefat ederek aramızdan ayrılmıştır. Başımız sağolsun. Yüce Allah'dan bizleri önümüzdeki Ramazan'a da ulaştırmasını ve tekrar tekrar yaşayabilmeyi nasip etmesini diliyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ederim'' dedi.


Bu güzel iftar sofrasını kuran ve bizleri biraraya toplayan TÜMİŞAD'a teşekkür


TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak iftar konuşmasında, '' Önceki görev yerim Özbekistan'dan ayağımın tozuyla böyle güzel bir ayda Macaristan'a atandım. Kerküklü bir şairimizin Anadolu'da dilden dile dolaşan bir sözü var, ''Gün gördüm, günler gördüm, sizi gördüm şad oldum''. Birçok iftar sofralarında, birçok toplulukla Ramazanın bereketini karşıladık. Bugünde Budapeşte'de çok başka bereketli bir gün var. Bambaşka dostlarla birlikte aynı sofradayız. Bu güzel dostları görmekle şad oldum. Bu güzel iftar sofrasını kuran ve bizleri biraraya toplayan Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Sayın Osman Şahbaz'a ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum'' dedi.


İftara yoğun bir katılım oldu


İftar programına, Budapeşte Endonezya Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Abas Basarı, Azerbaycan Büyükelçiliği 1. Sekreteri Emil Rahimov, TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István, Rákóczifalva Belediye Başkanı Kósa Lajos, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı İmran İpek, EOQ Europai Mminőségügy Szakbizoltság elnök Prof.Dr. Anwar Mustafa Csc.CVC, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Ataşesi Hüseyin Ersoy, Magyarországi Muszlimok Egyháza Başkanı Sulok Zoltán Szabolcs, Kuruc Hagyományőrző Egyesület Başkanı Terenyei Attila, Soproni Egyetem Üniversitesi Ekonomi Bölüm Direktörü Prof.Dr. Judit Balázs, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Dr. Farkas Bálint, Yaşayan Anadolu Vakfı Başkanı Şenel Cavrar, Avusturya Viyana Ordulular Dernek Başkanı Cevdet Yılmaz, Avusturya Günlüğü Gazetesinden Adil Elmas, Eötvös Loránd University (ELTE) Üniversitesi Türkçe Okutmanı Yard.Doç.Dr. Berker Kurt, TÜMİŞAD yöneticileri ve üyeleri ile Macar, Boşnak, Filistin'li, Azeri, Romen, Yemen'li, Slovakya'lı sanayiciler, iş adamları ile birlikte Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşları, akademisyenler, sporcular, doktor, mühendis, öğrenciler ve eğitimciler katıldı.


TC. Diyanet İşleri Başkanlığı Budapeşte Koordinatörü Hüseyin Ersoy Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Yaşayan Anadolu Vakfı Başkanı Şener Cavrar'ın ezan okumasıyla birlikte dualar edilerek iftar edildi. Medine hurması, Gemlik zeytini ve Türk usullerine göre hazırlanmış yemekler iftar menüsünü oluşturdu.


Gecenin anısına iki dost ülke arasındaki etkili dostça çalışmalarından dolayı Kuruc Hagyományőrző 
Egyesület Başkanı Terenyei Attila'ya Başkan Osman Şahbaz plaket sundu. İftar sonrasında misafirlere takdim edilen hediyelerin yanında Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi davetliler arasında yapılan çekilişle bir kişiye Türkçe eğitim kursu hediye etti. Misafirler program sonrası geç saate kadar çay, kahve ve baklava eşliğinde oturup bir arada sohbet etme imkanı buldu.



Son Güncelleme: 24.06.2017 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doç.Dr. Didem Su 2017-06-24 20:25:35

Ne güzel, sizleri kutluyorum. Taaa Budapeşte'de Ramazan iftarı, davet edilseydik de iftar sofranızda yanınızda olup, dualarınıza katılıp ortak olsaydık.
Ne güzel bir gün olmuş !

Sevgiler,
Doç.Dr. Didem Su / Ank.

Avatar
Emir Balkanlar 2017-06-27 06:47:46

Sizleri kalpten kutluyorum,

Emir Balkanlar

Avatar
Musa Erkal 2017-06-28 23:31:42

Macar Basbakani Viktor Orban yarin Türkiye - Ankara'ya gelmiyor mu?

Umarim ki, ziyareti iki dost ülke icin faydali olacaktir.

Hos gelir sefa gelir,

Musa Erkal