Madenciler yalnız değil

Ülkücü İşçiler Derneği madencilerin yanında oldukları mesajı verdi

04 Aralık 2017 Pazartesi 20:56
Madenciler yalnız değil

Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Ertuğrul Külcü, Madenciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'de maden iş kolu iş kazalarında daha doğrusu iş cinayetlerinin yaşandığı en riskli iş kollarının başında geldiğini, madenlerde yaşanan iş kazalarının her geçen gün can almaya devam ettiğini, son yıllarda en büyük katliamlarının yaşanıldığı Soma ve Ermenek’ten ders çıkarılmadığını bildirdi. Külcü, 2016 yılında 73 maden işçisi 2017 yılında 80 maden işçisinin yerin metrelerce altında ihmal ve denetimsizlikler nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yine yüzlerce maden işçisinin mesleki hastalıklara yakalanarak sağlıklarından olduğunu kaydeden Külcü, şöyle dedi; “Maalesef maden işçilerinin sorunları iş sağlığı ve güvenliği ile sınırlı değildir özellikle Karaman Ermenek, Ankara Beypazarı, Zonguldak, Eskişehir, Manisa, Konya, Denizli, Isparta illeri başta olmak üzere binlerce maden işçisi alın terinin karşılığı olan maaşlarını aylardır alamamaktadır. yine binlerce maden işçisi hakkını aradığı için işten çıkartılmakta, bakmakla yükümlü olduğu aileleriyle birlikte açlığa itilmektedir. Binlerce maden işçisi sendikaya üye olduğu gerekçesiyle haksız yere işten çıkarılmaktadır kamuya ait madenlerde çalışan yine binlerce işçi özelleştirme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.”

Külcü, açıklamasının devamında maden işçilerinin fişlendiğini, patronların yasaları hiçe saydığını iddia ederek, genel merkezlerinin haksız işten çıkarılan işçilere ücretsiz hukuki destek verdiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165