‘Madımak Oteli yanmaya devam ediyor’

Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan olaylar sonucu...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 12:53
 ‘Madımak Oteli yanmaya devam ediyor’


Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan olaylar sonucu Madımak Oteli’nde çıkan yangında yaşamını yitirenleri andı.


Dernekten yapılan açıklamada; “Madımak’tan yükselen çığlıklar ve dumanlar ülkenin dört bir yanından duyulur ve görülür oldu. Ancak gerçekleşmeyen adalet sebebiyledir ki, sadece Madımak’tan değil, bu ülke coğrafyasının her karışından dumanlar tütmeye, çığlıklar gelmeye devam ediyor.


Katliamları unutturmak için ört bas edip suçluları koruyan, suçluların avukatlığını yapan, kimi suçluları da ödüllendirip Belediye Başkanı, Milletvekili yapan ve de Roboski’de, Gezi’de yeni katliamlar gerçekleştirmeye devam eden bu tekçi, ırkçı, gerici zihniyetten hesap sorulmadıkça, gerçek suçlular yargı önüne çıkartılıp adalet sağlanmadıkça Madımak Oteli yanmaya, Madımak Oteli’nden insanlık çığlıkları gelmeye devam edecektir.


Madımak katliamı bir insanlık suçudur. İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz. Kendisine insanım diyen herkesin bu katliamlara dur demesi için, tüm suçluların yargı önünde cezalandırılmaları için 22 yıldır sürdürülen adalet arayışına omuz vermeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.




Son Güncelleme: 01.07.2015 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165