Mahir Ünal da ordaydı

Erol Olçok, oğlu ve ağabeyi için okutulan mevlide AK Partili Mahir Ünal da katıldı

19 Ağustos 2018 Pazar 19:35
Mahir Ünal da ordaydı

Dün gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Kongresi’ne kadar AK Parti Sözcülüğünü yapan Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da bugün Erol Olçok, oğlu ve ağabeyi için okutulan mevlide katıldı.

Dünkü kongreden sonra Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na getirilen Mahir Ünal bugün Çorum Merkez’e bağlı Mecidiyekavak Köyü’nde 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Erdoğan ile Erol Olçok’un ağabeyi Erdoğan Olçok için okutulan mevlide katıldı.

Merhum Erol Olçok hayattayken her yıl ağabeyi Erdoğan Olçok için köyünde mevlid okutup yemek verirdi. Kendi ve oğlunun şehadetinin ardından ailesi mevlid geleneğini sürdürüyor. Mevlide AK Parti Çorum Milletvekileri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül ile Sağlık Bakanı eski yardımcısı Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas da katıldı.

Programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, dostluğun önemine dikkat çekerek,“Sanırım evlatlarımıza öğretmemiz gereken en temel şey dostluk. Çünkü dostluk aradan kalktığı zaman insan vahşileşiyor. Sevgi aradan kalkıyor. Ünsiyet aradan kalkıyor. O zaman işin içerisine çıkar giriyor. Menfaat giriyor. Nefis giriyor. O yüzden Allah dostluğumuzu baki etsin. Burada bulunanların dostluğunu baki etsin” dedi.

Peygamber Efendimizin “ruhlar tanzim edilmiş ordular gibidir. Alemi ervahta görüşüp ünsiyet edenler dünyada hayatında görüşüp ünsiyet ederler” diye buyurduğunu açıklayan Ünal, “O yüzden bizim kültürümüzde ne zaman beri tanışıyorsunuz diye sorulduğunda ‘kalu beladan beri’ deriz. Bu hadisi şerife atfen. Ruhları o günlerde tanışanlar dünya hayatında da ünsiyet ediyorlar. Bir araya geliyorlar” ifadelerini kullandı.

Babaların en önemli görevinin çocuklara dostluğu öğretmek olduğunun altını çizen Ünal, “Ben Erdoğan abiyi tanırım. Güzel adamdı. Dost adamdı. Erdoğan abi dostu için her şeyini verecek, her şeyinden vazgeçecek adamdı. Ben Erol abiyi tanıdım. Erol abi dostu için her şeyini verecek, her şeyinden vazgeçecek bir anda sahip sahip olduğu her şeyi verip ben bir daha kazanırım diyecek kadar güzel ve yürekli bir adamdı. O güzelim evladımızda Abdullah Tayyip’te o yoldan yürüyen, o ilkelerle yürüyen birisiydi. Ama emin olun onların o şekilde olmasının bir merkezi vardı. Ben Dursan amcayı tanımam ancak Dursun amcanın dostluğa, adamlığa dair, evlatlarına ilham verecek insanlığı ve adamlığı yaşadığına dair şahitlikleri duydum ve işittim. Bugün burada bir araya gelip dostluğu yaşatıyorsak, 13 yıldan beri bu dostluğu yaşatıyorsak heralde bunun müsebbibidir. Dursun amcanın adamlığıdır. Dursun amcanın evlatlarına örnek olacak yaşadığı hayatıdır. Allah bize evlatlarımıza örnek olacak bir hayat nasip etsin. Her birimizin üzerinde insanlara örnek olacak güzel emsallerin bulunması gerekiyor. Yaşarken Rabbim makamı, parayı, pulu taşıyan değil adamlığı güzel örnek olmayı taşıyacak hal nasip etsin. Allah dostluğumuzu baki kılsın” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.08.2018 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.