‘Makamları mezara mı götüreceksiniz?’

Türk Eğitim-Sen Şube Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı eğitim yöneticilerine düşmanlıkla suçladı.

31 Ağustos 2014 Pazar 14:20
 ‘Makamları mezara mı götüreceksiniz?’


Türk Eğitim-Sen Şube Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı eğitim yöneticilerine düşmanlıkla suçladı.


MEB'in illere bir yazı göndererek, yöneticiliği sona eren yöneticilerle ilgili bir takım talimatlar yayınladığını, Bakan Nabi Avcı imzalı bu yazıda, yöneticilik süresi dolan idarecilerin, (güya) mağdur olmaması için, en kısa sürede öğretmenliğe döndürülmelerinin istendiğini belirten Şanlı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;


"26.08.2014 tarih ve 106676 sayılı yazıda, yöneticiliği sona erenlerin, eğitim kurumunda alanlarında açık olması ve istemeleri halinde bulundukları eğitim kurumunda, yer olmaması ve istememeleri halinde ise, öncelikle kadrolarının bulunduğu ilçede olmak üzere, il sınırları içinde durumlarına uygun, ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirmelerinin yapılması istenmektedir.


Bazı ilçe müdürlükleri ise, yöneticiliği sona eren yöneticilerin yerine görevlendirme yapmış, buralara asaleten görevlendirilecek yöneticileri dahi beklememiştir. Halbuki, çalışma takviminde ve yönetmelikte böyle bir talimat bulunmamaktadır. Kraldan fazla kralcı olan, bazı ilçe müdürleri çalışma takviminde belirtilen çalışmaların tamamlanmasına dahi tahammül gösterememiştir.


Bu müdürlüklerden birisi, Ankara ili Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Kendisi de bir okulda müdür olan, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz'dır. Kendisi de okul müdürü olan bir kişinin, bu müdürlerin sistemi tıkayabileceği endişesi ile, bunların yerine apar topar görevlendirme yapması tamamen yetkisi dışındadır. Çankaya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz kimlere yaranmak peşindedir bilinmez ama kendisine uyarımız, yıllardır Türk milli eğitimine emek vermiş insanlara biraz saygılı olmasıdır. Men dakka dukka. Bu yaptığınız haksızlar gün gelir misliyle cevap bulur.


Milli Eğitim Bakanlığını da, uyarıyoruz. Yöneticilik görevi sona erdirilen müdürlere yeteri kadar haksızlık yaptınız. Görevlendirilen tetikçileriniz, görevlerini hakkıyla yerine getirdi! Bütün bunları biliyoruz, ancak bu kadar mı vefadan habersizsiniz? İlgili yazıda, bu durumda olan yöneticilerin istemeleri halinde kendi okullarında ve ilçelerinde istedikleri bir eğitim kurumunda norm kadro fazlası olarak kalmalarını ifade edemez miydiniz? Bu kadar mı insani duygulardan uzaklaştınız? Bu insanlara düşmanlığın bu boyutta olmasını nasıl izah edeceksiniz?


Türk Eğitim Sen olarak, tüm ilgilileri uyarıyoruz;  altınızdaki makam koltukları sizinle beraber mi mezara gidecek zannediyorsunuz? "




Son Güncelleme: 31.08.2014 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski müdür 2014-08-31 20:15:36

bu müdür koltukları ne kadar tatlıymış,sendikacı kardeş milletin müdürler umurunda değil sen bile bir koltuk kap işine bak vefa hikaye,biraz üzülüp büzülürler sonra gerçek hayata dönerler okul müdürleri en azından senin dediğin koltukların ebedi olmadığını anlamış oldular.28 şubatta hiç sesinizin çıkmadığını eski bir üyeniz olarak ben iyi bilirim.ilk defa müdürlere haksızlık yapılmıyor ama sen ozaman lisede öğrencilik yapıyodun galiba.

Avatar
Emekli Müdür 2014-09-01 10:15:35

Mesele koltuk meselesi değil.Mesele Milli Eğitim meselesi.Her gelen Eğitim duvarından bir taş söküyor Eğitim binası yıkılıyor yakında uçacak.Eğitim hileyi hurdayı götürmez.Şu işe bakki Eğitimi ne hale getirdiler.Önce Md.Yrd daha sonra Şb.Md.lerini al Yerlerine yenilerini ata ve komisyonu bunlarla kur.Sıra Müdürlere gelince yandaş Sendika kayıtlarına göre puvan ver.Allah aşkına adalet bunun neresinde.Adalet olmayan yerde huzur olurmu?

banner165