Maraton sona erdi

İl Genel Meclisi, 2015 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. 18 toplantıyla Özel İdare 2015 bütçesini...

22 Kasım 2014 Cumartesi 16:36
 Maraton sona erdi


İl Genel Meclisi, 2015 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. 18 toplantıyla Özel İdare 2015 bütçesini 60 milyon 400 bin TL olarak belirleyen meclis, son olarak gerçekleştirdiği cumartesi gün ki toplantısında, 2015 bütçesinin gelir kalemlerini tek tek oylayarak onayladı.


İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim kaya, 2015 bütçesi için yoğun ve başarılı bir mesaj harcayan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, komisyon üyeleri, meclis üyeleri ve Özel İdare yöneticilerine teşekkür ederek, bütçenin yatırım ağırlıklı olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Kaya, bütçenin Çorum'a hayırlı olması dileğinde bulundu.


Kaya sürgün sözüne itiraz etti


Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli kutlama mesajlarının okunduğu İl Genel Meclisi'nde, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, CHP Meclis üyesi Yıldız Bek'in, öğretmenler sürgün ediliyor sözüne itiraz etti.


Öğretmenler Günü nedeniyle söz alan Yıldız Bek, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve önemi konusunda yaptığı konuşmasında, "Son dönemlerdeki sürgünler, keyfi atamalar eğitimcilerimizi yaralamıştır." dedi.


Konuşmasından dolayı Yıldız Bek'e teşekkür eden Halil İbrahim Kaya, "Öğretmenlerimiz hiç bir dönemde sürgün edilmemiştir. Her memuriyette olduğu gibi, öğretmenlerimiz için de çeşitli tayinler söz konusu olabilir. Bunun adının sürgün olarak ifade edilmesi bana göre yanlıştır. Ayrıca bu sözlerin, bugünün anlamına uygun düştüğünü düşünmüyorum." sözleriyle eleştiride bulundu.


‘Öğretmenler insan ruhunu şekillendirir’


İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mecliste yaptığı açılış konuşmasında, tüm öğretmenlerin günün kutladı. Kaya, "Birçok meslek grubunda çalışan insanlar maddeyi şekillendirirken bir öğretmen insan ruhunu şekillendirir. Ve bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkâr öğretmendir." dedi.


Eğitimdeki esas amacın, topluma faydalı, kültürlü, faziletli fertler yetiştirmek olduğunu söyleyen Halil İbrahim Kaya, bu konudaki en büyük görev ve sorumluluğun da öğretmenlere ait olduğunu dile getirdi.


Meclis'te bulunan emekli öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenlerinin gününü kutladığını açıklayan Halil İbrahim Kaya, konuşmasında şunları söyledi, "Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir.


Bu dünyada kendisine yaşam alanı bulan insanoğlunun, kendisine, ailesine, yaşadığı topluma ve bütün dünyaya faydalı bir yaşam sürdürebilmesi için en gerekli olan şeylerin başında eğitim gelmektedir.


Eğitim sadece kendi başına yeten ve kişiyi mutlak manada dünya mutluluğuna ulaştıracak bir husus değildir. Çünkü eğitim doğru amaçlar için kullanılabileceği gibi yanlış amaçlar içinde kullanılabilecek bir unsurdur. Bundan dolayı öğretmenlerimiz daha çok önem kazanmaktadır.


Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarım sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır."




Son Güncelleme: 22.11.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.