‘Masallar ve Gerçekler’ konferansı

Çorum Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen "Masallar ve Gerçekler" konferansında yazar Mevlana İdris Zengin, çocuklarla buluştu.

18 Nisan 2017 Salı 19:50
 ‘Masallar ve Gerçekler’ konferansı


Çorum Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen "Masallar ve Gerçekler" konferansında yazar Mevlana İdris Zengin, çocuklarla buluştu.


Konferansa, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, Kadın Kültür Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez, Çocuk Meclisi Başkanı Ahmet Önder Uçar ve çocuklar katıldı.


Çocuk Meclisi Başkanı Ahmet Önder Uçar program açılışında yaptığı konuşmada, çocuk meclisi hakkında bilgiler verdi. 7-15 yaş arası çocukların katılımıyla oluşturulan demokratik bir platform olduklarını belirten Uçar, çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi ve yönetimine aktif olarak katılabilmeleri amacıyla 2013 yılından beri kültür sanat etkinliklerinin artarak devam ettiğini söyledi.


Yazar Mevlana İdris Zengin de verdiği konferansta gerçeklerin hiç de iç açıcı şeyler olmadığını söyledi. Türkiye’nin etrafındaki savaşlardan bahseden Zengin, “Ülkemizde 3 milyon mülteci var. Savaştan dolayı yoksulluktan dolayı dünyada çocuklar ölüyor. Dünyada kimi çocuklar açlıktan ölürken kimi ülkelerde de obeziteden ölüyorlar. Dünyada günlük olarak üretilen yemek, dünya nüfusunun 3 katı nüfusu besleyeceği halde dünyanın neredeyse yarısı aç.  Haklıların değil güçlülerin istediğinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Masallar aleminde ise istediğiniz her şey olabiliyor. Masalların da gerçeklerin de temelinde hayaller vardır. Etrafımızda gördüğümüz her şey ilk önce hayal edilmiş sonra yapılmıştır. Kitaplar sizlerin zihnimizin gelişmesine çok büyük katkı sağlamaktadır” dedi.


Program sonunda Zengin, Vejeteryan Aslan ve Halepli Zeynep isimli kitaplarını çocuklar için imzaladı. 
Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu Zengin'e Çorum'un simgesi olan Saat Kulesi maketi hediye ederken, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Hakyemez ise kadın kursiyerler tarafından yapılan örme oyuncak hediye etti. 


Son Güncelleme: 18.04.2017 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.