‘Mazlumların tek umudu Türkiye’

Ramazan Bayramı münasebetiyle Vilayet Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma töreni Vali Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

07 Temmuz 2016 Perşembe 11:28
‘Mazlumların tek umudu Türkiye’

Ramazan Bayramı münasebetiyle Vilayet Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma töreni Vali Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Bayramlaşma törenine; Vali Necmeddin Kılıç, Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Cumhuriyet  Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.


Vali Necmeddin Kılıç, bayramlaşma törenine gelen katılımcılarla tek tek bayramlaştıktan sonra törende bir konuşma yaptı.


‘MAZLUMLARIN TEK UMUDU TÜRKİYE’


Vali Kılıç, dünya tarihinde hiçbir zaman olmadığı kadar insanlara zulüm yapıldığını belirterek, mazlumlara sahip çıkan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.


Adaleti tesis edecek bir dünya düzeni için Türkiye’nin 2020’li yıllara çok güçlü bir şekilde girmesi gerektiğini de ifade eden Kılıç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:


“Dünya tarihinde hiçbir zaman olmadığı kadar zulüm içerisinde, kan içerisinde haksızlık mazlum milletlerin inlediği, insanların toplu toplu öldürüldüğü bir dönem yaşıyoruz. Mazlumlara dünyada sahip çıkan tek bir ülke var oda Türkiye Cumhuriyeti devleti. Biz üç milyon Suriyeliyi ağırlarken medeniyet kelimesi adı altında kendilerine yer ayıran ülkeler 300-500 kişiyi almakta tereddüt ediyorlar. Mazlum milletlere sahip çıkacak, zulmü engelleyecek kan ve göz yaşını engelleyecek, adaleti tesis edecek bir dünya düzeni için Türkiye’nin 2020’li yıllara çok güçlü bir şekilde girmesi lazım.


‘ET VE TIRNAK GİBİ OLMALIYIZ’


Merhamet eden bizim devletimiz, adaleti düşünen bizim devletimiz, zayıfı düşünen bizim devletimiz. Bu devletin çok güçlü ve kuvvetli olması lazım. Devletimizi kuvvetli kılabilmenin ana teması birlik ve beraberliktir. Türk milleti olarak bir olmamız, iri olmamız ve diri olmamız lazım. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet ettiği hedeflere el ele, kol kola yürümemiz gerekir. Zaten aramızda var olan bu birlik ve beraberliği perçinleyen yeniden bir anlam kazandıran bizim için şans günlerinden bir tanesi de bayramlarımızdır. Bu günler birlik ve beraberlik açısından bizim için çok önemlidir.”


Valilik önündeki törenin ardından Vali Kılıç ve beraberindeki heyet Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Huzurevi, Sevgi Evleri, Engelli ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, bayramlarını kutladılar.






 

Son Güncelleme: 07.07.2016 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.