Mecitözü-Amasya yolunda son durum

Mecitözü-Amasya yolunda çalışmalar sürüyor. Vali Kılıç ve beraberindekiler bugün yolda inceleme yaptı

12 Haziran 2018 Salı 15:01
Mecitözü-Amasya yolunda son durum

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Zeki Gül, Mecitözü-Amasya yolunda inceleme yaptılar.

Yedigöze-Sigma iş ortaklığının yürüttüğü 61,84 km.’lik yol çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra da çalışanlarla hatıra fotoğrafı çekindi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum-Cemilbey-Ortaköy ve Çorum-Merzifon yolu Mecitözü ayrımı-Mecitözü-Amasya-Turhal ayrımı yollarında incelemelerde bulundu.

Vali Kılıç, Milletvekili Ceylan, Belediye Başkanı Gül ve daire müdürleri yol çalışmalarını inceledi.

3 KENTİ BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ

Yapılan açıklamaya göre, Milletvekili Ceylan ilk olarak Çorum-Merzifon yolu Mecitözü ayrımı-Mecitözü- Amasya ve Turhal ayrımı arasındaki yaklaşık 61,84 km'lik bölünmüş yolda çalışmaları inceledi. Proje koordinatörü Üçkan Arslan, yolun ihale bedelinin yaklaşık 248 milyon lira, proje bedelinin ise 400 milyon lira olduğunu söyledi.

Yolun 2020 yılının sonun bitirilmesinin planlandığını belirten Arslan, “Proje bünyesinde 17 adet hemzemin kavşak, 3 adet faklı seviyeli kavşak ve toplam uzunluğu 181,10 m olan 5 adet çift köprü bulunmaktadır. 2017 yılında 20.10 km’lik kesimde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar yapıldı. Bu yıl ise 6 km’lik alanda BSK seviyesinde yol çalışması yapmaktır. Ama biz bu rakamı 12 km’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Milletvekili Ceylan ise bu çalışma ile Çorum-Amasya-Tokat arasına yeni bir yol güzergâhı yapıldığını kaydederek, “Bu yol, Osmancık ve Sungurlu ilçelerimiz gibi Mecitözü’nün de kalkınmasına yardımcı olacaktır.” dedi.

Çorum’da güzel gelişmelerin yaşandığını kaydeden Vali Necmeddin Kılıç ise “Yol medeniyettir, zenginliktir. Yol demek her şey demektir. Çorummumuz’da da suyla ilgili her hangi bir sorunumuz kalmadı. Topraklarımızı suyla buluşturmak için göletler yaptık. Çorum bölgede parlayan bir yıldız haline geldi” dedi.

CEMİLBEY YOLU 2019’DA

Milletvekili Ceylan ve beraberindekiler daha sonra yapımı devam eden Çorum- Cemilbey- Ortaköy yol çalışmalarını inceledi.

Karayolları Kontrol Şefi Hamdi Kurşun, proje kapsamında yolda 22 km’lik bir çalışma yapılacağını kaydederek, “2018 yılı içerisinde 3 milyonluk bir ödenek ayrılmış olup, 1,5 km’lik yolun trafiğe açılması hedeflenmektedir. Ayrıca çalışmalara ek olarak tarım arazilerinin kullanılmasınA yönelik traktör yolları da yapmaktayız. Projenin bitiş tarihi ise Ağustos 2019 yılıdır” dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, Ortaköy’ün yol sorununu hallettikten  Çorum’un her hangi bir yol probleminin kalmayacağını belirterek, “Bu yolla birlikte Ortaköy ilçemizin önü de açılmış olacaktır. İlçe halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Çorum-Cemilbey-Ortaköy yolunda 2 firma arasında yaşanan davalar nedeni ile gecikmelerin yaşandığını hatırlatan Ceylan, “İlçe halkımızın isteği doğrultusunda bu yolun biran önce proje bitiş tarihinden önce bitirilmesi için gereken çalışmalar yapılmalıdır. ‘Türkiye’nin ekonomisi iyi değil, yatırım yapılamıyor’ diyenler Çorum’a gelsin, ilimizin giriş ve çıkışlarındaki yollara, Kırkdilim yoluna baksın. Türkiye tarihinde yapılmayan yatırımları Çorum’a yaptık."

Son Güncelleme: 13.06.2018 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osmancıklı 2018-06-12 19:40:47

Osmancİk yolu nzaman bitecek.3 yılda %20 si bitmiş tamamı 15 yıldamı bitrcek..

banner165