Mecitözü'nde uyuşturucu ile mücadele

Mecitözü'nde kaymakamlığın koordinesinde yaşları 7-12 arasında değişen 120 öğrencinin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedefleyen "At, Atla, Koş, Oyna" Projesi hayata geçirildi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 17:25
Mecitözü'nde uyuşturucu ile mücadele

Mecitözü'nde kaymakamlığın koordinesinde yaşları 7-12 arasında değişen 120 öğrencinin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedefleyen "At, Atla, Koş, Oyna" Projesi hayata geçirildi.


Projeye ilişkin bilgi veren ilçe Kaymakamı Coşkun Doğan açıklamasında:  
"Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç Beyefendinin talimatları doğrultusunda uyuşturucu ile hem dolaylı hem de doğrudan mücadele ilimiz sınırları içersinde güçlü bir şekilde devam etmektedir. Yapmış olduğumuz bu projeyle Mecitözü'nde uyuşturucu ile dolaylı olarak mücadele ediyoruz. IAAF Çocuk Atletizm Oyunları ülkemiz de dahil olmak üzere 196 ülkede uygulanan oyunlardır. Bu oyunların temel hedefleri alt yaş gruplarındaki hareketsiz yaşamın ve apartman kültürünün oluşturduğu hareketsiz çocuk psikolojisinden çıkarak çocukları harekete, oyuna ve spora teşvik eder. IAAF Çocuk Atletizm Oyunları Çocuklara koşma, sıçrama, atma, atlama gibi çocukların temel motorik özelliklerini geliştiren sporun oyunlaştırılmış halidir. IAAF Çocuk atletizm oyunları 7 yaşından başlayarak çocuklara atletizm branşının alt yapısını oluşturmanın yanı sıra bütün sporların alt yapısına hitap etmektedir. Ama bunu ağır antrenman yaparak değil de, oyunlarla öğretmektir.

İlçemizde de Çorum "At, Atla, Koş, Oyna Projesi" adı altında  Mecitözü Kaymakamlığımız öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü destekli projemiz 1 Koordinatör ve 3 eğitmenle uygulaması devam etmektedir.   Altı ay sürecek olan bu projemiz sonunda alt yapı sporcusu olarak seçilecek çocuklara lisans çıkartılarak takip altına alınıp antrenmanlar yaptırılacak, ilimizde ve il dışında yapılacak spor müsabakalarına götürülecektir. Bu sayede çocuklarımıza sporcu vasfı kazandırılarak elit bir sporcu olması sağlanacaktır
 Devlet de uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklarla yaptığı dolaylı mücadelesinde amacına ulaşacaktır." dedi.


Son Güncelleme: 26.07.2017 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.