Meclis'te neler oldu?

Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında bağ vasfındaki alanların bağ olmaktan çıkarılmayacağını söyledi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 21:09
Meclis'te neler oldu?

Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında bağ vasfındaki alanların bağ olmaktan çıkarılmayacağını söyledi.

Bazı mülk sahiplerinin, çeşitli imar değişikliği talepleriyle belediyeye müracaat ettiklerini ilgili bir gündem maddesi sırasında ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Ben başkan olduğum sürece, bu şehrin hiç bir bağı bağ olmaktan çıkarılmayacak." dedi.

Belediye olarak 125 bin yetişkin ağaç ve binlerce fidan diktiklerini aktaran Başkan Külcü, ağaçlandırma çalışmalarında ciddi adımlar atarken, yetişmiş yeşil alan olan bağların korunacağını, görevi süresinde yapmadığı değişiklikleri, bundan sonra da yapmayacağını bildirdi.

Otopark yasağı için referandum

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gazi ve İnönü Caddeleri'nde otoparka izin verilip verilmemesine vatandaşın karar vereceğini açıkladı. Yapılacak referandumla konunun vatandaşa sorulacağını ve alınan cevaba göre hareket edileceğini aktaran Başkan Külcü, "Konu hakkındaki bilimsel raporlarda Çorum'da otopark sorunu değil, otopark yönetim sorunu olduğu ortaya kondu. Belediye olarak bu konuda vatandaşımızın vereceği kararı hayata taşıyacağız.  Hemşehrilerimizin isteği başımız üstünedir ve bizim için emirdir." dedi.

Belediye Meclis toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da trafik sorununu çözmek için bilimsel araştırmalar ışığında raporların hazırlandığını ve bu raporlara göre yeni düzenlemeler yapıldığını bildirdi.

Özellikle kavşaklar olmak üzere, bilimsel veriler ışığında çalışmalar sergilendiğini dile getiren Başkan Muzaffer Külcü, Çorum'da 39 adet kavşak bulunduğunu, bunlardan 5-6 tanesinin fiziki şartlar gereğince çok fazla müdahaleye açık olmamakla birlikte geri kalan kavşaklarda düzenlemelerin devam ettiğini söyledi. Yapılan kavşak düzenleme çalışmalarına zaman zaman çeşitli itirazların geldiğini de sözlerine ekleyen Başkan Külcü, itiraz sahiplerine yapılan çalışmaların gerekçesi ve bilimsel açıklamasının yapılarak bilgi aktarıldığını ifade etti.

Öte yandan Gazi ve İnönü Caddeleri ile ilgili de çok önemli mesajlar veren Başkan Külcü, "Gerek şehir plancıları ve gerekse ulaşım mühendisleri hazırladığı raporlarda Çorum'un otopark probleminin bulunmadığını, var olan problemin otopark yönetimi olduğunu belirttiler. Yani bu socuna göre, rapor bize yani belediyemize radikal kararlar almadığımızı söylüyor. Bu konuyu gündemimize aldık, meclisimizde konunun tartışması yapılacak, öte yandan da bu otopark yönetimi konusunda halkımızın görüşlerine başvuracağız." dedi.

Gazi ve İnönü Caddeleri'nde yaşanan trafik yoğunluğunun özellikle çift parklardan kaynaklandığının herkes tarafından çok iyi bilindiğini kaydeden Başkan Külcü, "Hemşehrilerimiz, otopark uygulamasının aynen devamı konusunda karar alırsa onu uygularız, eğer hemşehrilerimiz park yasağının konması ve 3-5 dakikalık geçici parklara izin verilmesini benimserse uygulayacağımız karar bu olacaktır. Milletimizin isteği başımız üstüne, bizim için emirdir." diye konuştu.

‘Unutmayacağız unutturmayacağız’

Belediye Meclisi, Çorum'da bazı cadde ve tesislere 15 Temmuz Şehitleri'nin isimlerini ve merhum Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimlerini verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, isimlendirme çalışması ile ilgili verdiği bilgide, 15 Temmuz şehitlerini, gazilerini unutmayacaklarını ve unutturmayıp geleceğe taşıyacaklarını belirtti ayrıca Başkan Külcü iki devlet adamı olarak andığı Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun da isimlerinin yaşatılacağını müjdeledi.

Alınan karara göre isimler ve verildiği noktalar şu şekilde sıralandı; Çevre Yolu civarında yapılan Erkek Hafızlık  Kur'an Kursu'na Şehit Erol Olçok Kur'an Kursu ismi verildi. Çevre Yolu üzerinde yapılan spor salonuna Şehit Abdullah Tayyip Olçok ismi verildi.

Mevlana Cami yanındaki Kur'an Kursu'na Şehit Mustafa Avcu'nun ismi verildi. Çatalhavuz 2. Sokak'ta bulunan Kur'an Kursu'na Şehit Ali Karslı'nın ismi, Abdibey Camii bahçesine inşa edilen Kur'an Kursu'na halen yoğun bakımda tedavisi devam eden 15 Temmuz'un kahraman gazisi Turgut Aslan'ın ismi, Farabi Caddesi'ne yapılan parka Şehit Ömer Halis Demir'in ismi verilirken, Hürriyet Meydanı'nda yenilenen Hürriyet Parkı'na da 15 Temmuz Hürriyet Parkı ismi verildi.

Ayrıca bu milletin gönlünde müstesna yeri olan merhum devlet adamlarından Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimleri de yaşatılacak. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismi Akşemseddin Camii'nden başlayıp, Hıdırlık mevkiine kadar uzanan caddeye Necmettin Erbakan'ın ismi, Küçük Sanayi Sitesi'ni Ankara Yolu'na bağlayan yeni caddeye de karanlık bir suikastle şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi verildi.

CHP’li Özgür Kılıç hayallerini paylaştı

Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Kılıç, meclis toplantısında söz alarak, gündem dışı yaptığı konuşmasında, Çorum'a dair hayalleri olduğunu belirterek, hayalleri olmayanın geleceğinin de olmayacağını ifade etti.

Çorum'un bazı konuları ve kendi beklentilerinin altını çizerek konuşmasına devam eden Özgür Kılıç, sözlerini şöyle devam ettirdi; "Konuşmama İslam aleminin mübarek Muharrem ayını kutlayarak başlamak istiyorum. Muharrem ayına girdiğimiz bu günlerde, yurdumuz başta olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun ve hoşgörünün hakim olmasını temenni ediyorum.

Bu mübarek günde, önce susuz bırakılarak, sonra şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu İmam Hüseyin'i hatırlatmak isterim. Çorum'da 95 adet hayrat olarak yaptırılan ve son bunlara eklenen Akşemsettin Cami önü ve 15 Temmmuz Şehitler Çeşmesi vardır. Bu çeşmelerden kaç tanesi çalışıyor Kaç tanesinin suyu şebeke suyundan besleniyor. Şebeke suyundan beslenen hayratlardan kaç tanesinin suyu hayrat sahibi tarafından ödeniyor. Çalışmayan çeşmelerin suyunun neden kesildiğini öğrenmek istiyorum, bunlara tekrar su verilmesini talep ediyorum.

Bilindiği gibi, Çorum ilimiz Hitit Uygarlığı'nın beşiğidir. Bu günlerde kutladığımız Boğazkale-Hattuşa'nın Dünya Mirasına alınmasının 30. Yılı Etkinlikleri çerçevesinde Çorum'un, giriş ve çıkışlarına Hitit Uygarlığı'na ait simgelerin yapılması, Kent Park'ta bu yönde bir çalışma yapılması ve ayrıca, Çorum iline çocuklara yönelik bilim ve teknik parklarının, trafik parkları ile sağlık parklarının yapılması önem taşımaktadır. Örneğin şehrin giriş ve çıkışlarına Hitit Kapısı yapılmalıdır.

Geçmiş belediye meclis toplantılarında Belediye Başkanına yetki verdiğimiz Yalova üniversitesiyle birlikte yapılan şehrimize yönelik ulaştırma proje sonuçlarının, basın ilan yoluyla Çorum halkına açılmasını dileriz. CHP Belediye Meclis Grubu'nun isteği üzerine yapılan, Bahabey Caddesi'ndeki orta refüj ve göbek yenilemelerinin halkımıza anlatılması gerektiğini düşünüyorum, buradaki çalışmalarında bilimsel veriler ışığında yapıldığı açıklanmalıdır

Milli bayramlarımızda tüm Belediye Meclis üyelerimizi, bayramlarımıza ailesiyle birlikte katılmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki biz seçilmiş insanlar, halkın bir adım önünde olmak zorundayız. Milli şuur ve birlikteliğimizi unutmamız lazım. Onun için, Atatürk heykeli tekrar şekillendirilerek devamlı yanan bir meşale konulmalıdır. Bu meşale Lozan Anlaşması ile tam bağımsız olan ülkemizin, 15 Temmuzla birlikte Milli Şuurumuzun güçlendiğini unutturmamak için olmalıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Belediye Meclis Üyelerimizi aileleriyle birlikte anıtta olmaya davet ediyorum.

Şu an için Corumumuzun en önemli sorununun otopark sıkıntısı olduğunun, hepimiz yaşayarak farkındayız. Bunun çözümüne faydalı olacağını düşündüğüm bir öneri sunmak istiyorum. Her mahalleye bir veya birkaç tane mahalle otoparklarının yapılması gerekmektedir. Bunların kaynakları da belediyemizin, ruhsat paralarından aldığı otopark parasıdır. Artık bu aldığımız otopark paralarının, yerinde, çözüm için kullanılması gerekmektedir.

Çorum için bir hayalim var. Çevre yolunun Çorum merkezinden, Çorum kenarına taşınarak insanların ölmediğini, köprülere tırmanmadığını görmek istiyorum. Çorum'da bir havaalanı, bir tren istasyonu, ikinci bir organize sanayi bölgesi ve ikinci bir üniversite olduğunu görmek istiyorum. İbrahim Çayırı'ndan İçeridere Bağları'na kadar bir sincabın hiç yere konmadan ağaçların dallarından geldiğini görmek istiyorum. Aşıklar Tepesi'nde, Çorumlu her ırk ve mezhepten olan gençlerin evlendiğini ve oradaki nikah sarayında nikahlarının kıyıldığını görmek istiyorum. Sayın Başkan, sizin Bahabey'de, Benim de Tavuklukt'a oturduğumuzu görmek istiyorum. Unutmayalım ki, büyük buluşlar, keşifler, ideolojiler hep bir hayalle başlar. Hayalleri olmayanın geleceği de olmaz."

Son Güncelleme: 03.10.2016 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.