Mehmet Şen yeniden başkan

Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Anitta Otel'de gerçekleştirilen...

17 Ağustos 2014 Pazar 15:25
 Mehmet Şen yeniden başkan


Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Anitta Otel'de gerçekleştirilen 10'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda tekrar güven tazeledi.


Belediye İş Örgütlenme Sekreteri Ali Çelenk başkanlığında Erdoğan Tefeli, İlyas Yiğit ve İsmail Duman'dan oluşan divan heyetince yönetilen genel kurul, tek liste halinde tamamlandı.


Mehmet Şen'in kısa bir selamlama konuşmasıyla başlayan genel kurulda, Belediye İş Sendikası'nın tanıtım sinevizyonu izlendi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam eden genel kurula, Genel Merkez Yöneticileri, çevre illerin şube başkanları ve Türk İş Çorum Temsilcisi Sefer Kahraman katıldı.


Tek listenin oylandığı genel kurulda, tekrar güven tazeleyen Mehmet Şen'in listesi şu isimlerden oluştu;


Yönetim Kurulu: Mehmet Şen, Turgut Berber, Hasan Karagüllü.


Denetim Kurulu: Dursun Kanmış, Rahime Arzu Demir, Ahmet Ersöz.


Disiplin Kurulu: Muammer Öztürk, Kadir Köken, Yalçın Şener.


Üst Kurul Delegeleri: Mehmet Şen, Dursun Kanmış.


‘Bölgede barış istiyoruz’


Belediye İş Örgütlenme Sekreteri Ali Çelenk, Türkiye’nin çevresinde yaşanan savaşlara dikkat çekerek, bunların tümünün ABD emperyalizminin bir oyunu olduğunu, asla savaş istemediklerini, barış ev huzur istediklerini bildirdi.


Irak’ta yaşanan olayları örnek vererek konuşmasını sürdüren Ali Çelenk, ABD’nin Irak’a demokrasi getirmek için girdiğini, gelinen noktanın ABD emperyalizminin iç yüzünün ispatı olduğunu anlattı.


“ABD emperyalizmi hangi ülkeye girmiş te oraya demokrasi getirmiş. Onların savaşı demokrasi savaşı değil, enerji sömürü savaşıdır.” diyen Çelenk, sendikal çalışmalar konusunda da taşeronlaşma sistemini eleştirerek, taşeronlaşma sisteminin çalışanların geleceğini ipotek altına aldığını kaydetti.


Türk-İş Genel Merkez yönetimine sitem


Türk İş Çorum Temsilcisi ve Şeker İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Belediye İş Sendikası genel kurulunda, Türk İş yöneticilerine çağrıda bulunarak, "İşçiler her zaman tek yürek. İki Türk İş istemiyoruz. Bize adam gibi sahip çıkın, biz de adam gibi yanınızda duralım." dedi.


Davetli olarak katıldığı Belediye İş Sendikası genel kurulunda konuşma yapması için kürsüye davet edilen Sefer Kahraman, demokrasiden ve hukuktan bahsedenlerin, söz konusu işçi ve çalışma hayatı olduğunda gözlerinin kapalı, kulaklarının sağır hale geldiğini belirterek, örgütlenmenin olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi.


"Adam gibi, erkek gibi mücadele ederek ayakta kalacağız." diyen Kahraman, genel merkezlerde yaşanan çekişmeleri eleştirerek, ikili yapıda bir Türk İş istemediklerini, genel merkez yöneticilerinin önce işçi hakları konusundaki çalışmalarını tamamlayıp, ondan sonra kendi aralarında daha iyi hizmet yarışı için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.


Sendikal çalışmalara plaket


Belediye İş sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Anitta Otel’de düzenlenen genel kurulda, sendikal faaliyetlerde hizmet eden üyelerine teşekkür plaketi verdi.


Torba yasa gereği başka kurumlara geçen eski sendika yöneticilerine ve üyelerine her zaman kapılarının açık olduğunu bildiren Şen, emekleri nedeniyle teşekkür ettiğini ifade etti.


Mesut Özsaray, Fatih Sütcü, Ünal İspir, Şehnaz Gökmen, Fatih Şahin, Ünal Bahçivan, Necmettin Özşahin, Şükrü Karakaya ve Hüseyin Cebeci’nin plaketlerini sendika yöneticileri ve protokol üyeleri takdim etti.


Bayat’tan sürpriz hediye


Belediye İş Sendikası üyesi olan Bayatlı Belediyesi çalışanları, Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı'na sürpriz bir hediye verdi.


Kabartma bir tabloyu Mehmet Şen'e hediye ederek yeni dönemde başarı dileklerini aktaran Bayatlı işçiler, genel kurul hatırası için objektiflere poz verdi.




Son Güncelleme: 17.08.2014 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.