MEM önünde protesto eylemi

Türk Eğitim Sen yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası önünde protesto eylemi yaptı.

22 Ağustos 2014 Cuma 13:56
 MEM önünde protesto eylemi


Türk Eğitim Sen yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası önünde protesto eylemi yaptı.


Eyleme Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam ile Türk Eğitim Sen yöneticileri ile üyeleri katıldı.


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yasa tasarısı ile idarecilikte dört yıllık süreyi tamamlayan eğitim yöneticilerinin ‘Ek 1 Formu’ adı altında değerlendirme sürecinin 15 Ağustos 2014 tarihinde sona erdiğini, değerlendirme sonuçlarının da ilan edildiğini hatırlattı. Yasa tasarısını tamamen tasfiye yasası olarak nitelendiren Aydın,  Türk Milli Eğitimini tamamen geriye götürecek  tasarının eğitimde torpili, adam kayırmaları, yandaşlığı, ideolojik ve siyasi yapılanmaları hakim kılacağını her platformda dile getirdiklerini belirtti.


Aydın, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “İnsan hakkı ihlalleriyle dolu olan bu yasa tasarısı ile; kazanılmış haklar budanmaktadır. Bu yasa tasarısı ve bu değerlendirmeler ehliyetin, liyakatin, bilginin, tecrübenin değil; AKP iktidarının adamı olmanın temel kıstas yapılmasına yol açmıştır.


Sinen, korkan, itiraz edemeyen, bir köşede kendisine çizilen kaderi bekleyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltemeyen 'köleler' eğitimin her kademesinde filizlenecektir. Şunu herkes bilsin ki; bu tasarıyı hazırlayanlar, tebeşir tozu yutmamıştır, öğretmenlik mesleğinin çilesini bilmemektedir, eğitim camiasının nasıl yönetileceğinden bihaberdir.


Dostlar alışverişte görsün anlayışı ile çıkardıkları Ek 1 değerlendirme formu tamamen yöneticinin tutum ve davranışlarını ölçmeye yöneliktir. Ancak değerlendirme formunda yer alan sorulara verilen cevapların mutlak surette bir gerekçesinin olması gerekmektedir.


Okul müdürlerimiz, değerlendirme sürecinde tamamen hakkaniyetten uzak, haksız ve hukuksuz uygulamalar neticesinde mağdur olmuşlardır. Çünkü  mesai arkadaşlarından tam puan aldığı halde;  bir okul müdürüne yeni atanmış şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürü tarafından altı aylık çalışma süresini dahi doldurmadan değerlendirme fırsatı verenler, ayarını bozduğunuz bu kantarın, gün gelip sizi de tartacağını unutmayın


Türk Eğitim-Sen olarak; bu mağduriyete sebep olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bugün itibariyle eğitim kurumlarının hafızaları silinmiş; Milli Eğitim Bakanlığı yandaş yetiştirme kurumu haline gelmiştir.


Eğitimciler kendilerine yapılan zulümleri unutmayacaktır. Eğitim; atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir. Eğitim; bilgi ve tecrübenin birlikte harmanlandığı, hak edenin makamlara getirildiği, korkunun ve zulmün değil doğruları söyleme cesaretine sahip insanların olması gereken bir alandır.


Daha önceki açıklamalarımızda söylediğimiz gibi, okul müdürlerinin kaderi mesai arkadaşlarından tam puan almalarına rağmen şube müdürlerinin vereceği puanlarla belirlenmiştir.


Milli Eğitim Müdürüne ve Sayın valimize bildirdiğimiz, günlerdir  dile getirdiğimiz  endişelerimizde ve tedirginliğimizde keşke haklı çıkmasaydık. Keşke bir kere de yanılan biz olsaydık. Okul müdürlerimizi tanımayan, tanıyacak süre kadar bir zaman dilimi bile sunmayan bu değerlendirme süreci tamamen haksızlıklara sebebiyet vermiştir. Sırf kendileri gibi düşünmeyen idarecilerimiz yok sayılmıştır.


Bir takım yerlerden gelen direktiflerle yapılan değerlendirmeler ilimizde ve tüm Türkiye'de kaosa ve mağduriyetlere neden olmuştur. Listeler yandaş sendikada ve AKP teşkilatlarında oluşturulmuştur. Görüldüğü üzere ilimizde dört yıllık hizmet süresini tamamlayan yüz yetmiş bir okul müdüründen Türk Eğitim-Sen üyesi sadece 19 kişi başarılı sayılmış geride kalan 32 arkadaşımız ise mağdur edilmiştir. Yandaş sendikanın 62 üyesi başarılı sayılmış, usulen sadece 12 kişi başarısız sayılmıştır. Netice itibariyle yandaş olmayan okul müdürlerine yaşama hakkı tanınmamıştır. Onurlu ve dik duruşundan taviz vermeyen üyelerimiz kıyıma uğramıştır.


Şimdi soruyorum; siyasi tercihlerinizden dolayı takındığınız bu tavır sizi öteki tarafta kurtaracak mı?  Her şey ile gelin ama bana kul hakkıyla gelmeyin diyen Rabbimin huzurunda ne yapacaksınız? İncelemelerimizde okulundan tam puan alamayan nice okul müdürünü hangi gerekçelerle kurtardınız? Nasıl oluyor da okul - aile birliğinden, okulundan tam puan alan idarecilerimize, komik puanlar verirsiniz ?


Kalite Güvence Sistemini uygulayan pilot okullar arasında ilimizi birincilikle temsil eden, AB uzmanlarının değerlendirmelerinde başarılı olarak seçilen okul idarecilerine ve  gayretleri ile ön plana çıkmış, okulundan da tam puan almış idarecilerimize bu değerlendirmelerde bulunurken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Okullara yaptığınız 5 dakikalık ziyaretlerle mi bu kanıya vardınız? Bu mu sizin adaletiniz? Bu mu sizin ahlak anlayışınız? Yazıklar olsun.


Bizzat tanıdığımız, emeklerine şahit olduğumuz, yılların tecrübesine sahip, okulunu başarı ile yöneten, eğitim ve öğretime katkı sağlayan müdürlerimizin objektiflikten uzak bir değerlendirmeye tabi tutulmaları,  verilen komik puanlar  kabul edilebilir değildir.


Bu tasarı ile Türkiye'de tarihi görülmemiş gerginliklerin fitili ateşlenmiştir. Herkes emin olmalıdır ki; biz eğitimciler gerginlik ise gerginlik, eylem ise eylem, üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu tasarıyı bize reva görenleri ve bu tasarı ile doğan haksız ve hukuksuz uygulamalara neden olan herkesi Cenabı Allah'ın adaletine havale ediyoruz.


Unutulmasın ki, her hesabın bir tersi, her zulmün süresi vardır.


Türk Eğitim-Sen olarak; bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, her türlü hukuki mücadelemizi gerçekleştireceğimizi ve puanlama yapanlar ve bu kirli tezgahın içerisinde  olanlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağımızı buradan bir kere daha ifade ediyoruz."




Son Güncelleme: 22.08.2014 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski üye 2014-08-23 18:28:30

bırakın müdürleri kayırmayı yerini koruyanların hepsi akpli değil yemezler,becerikli olanlar kaldı devam edenleri kutlayın kalanları teselli edin,baksana kaç kişi kalmışsınız yazık,aktifcilerin hiç sesi çıkıyormu