Memur Sen Konya yolcusu

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 1 Mayıs Emek ve...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:54
 Memur Sen Konya yolcusu


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, hakça paylaşımdan yana olduklarını bildirdi.


1 Mayıs öncesi Taksim dayatmasıyla gündemi meşgul eden sendikaların aksine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl kardeş konfederasyon Hak-İş ve demokratik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Mevlana’nın şehri, hoşgörünün başkenti Konya’da kutlayacaklarını belirten Saatcı, “1 Mayıs'ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi dile getireceğiz. Kardeşlik mesajı vereceğiz. Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs'ta Konya’da buluşacağız. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış yeni ve büyük Türkiye için alanlarda olacağız.


Dayatma değil özgürlükten, Baskı değil uzlaşmadan, Sömürü değil hakça paylaşımdan yanayız Biz, bu ülkenin kamu görevlileri olarak; saygın iş ve insan onuruna yakışır bir ücret anlayışının hakim olmasını, taşeronlaşmanın son bulmasını, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olmasını, insanlık dışı bütün çalışma şartlarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz, sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını istiyoruz. Tüm taleplerimizi haykırmak, kazanımlarımızı kutlamak için alanlarda olacağız.


Konya Şehir Meydanı'nda Hak-İş ile birlikte ‘Yeni Anayasa’ talebimizi dile getireceğiz. Örgütlenme hakkına dair mevcut kısıtlamaların kaldırılması ve kamu görevlilerinin siyaset ve grev hakkına sahip olması demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme sürecinin zorunlu bir sonucu olarak gerçekleştirilmelidir. Öte yandan Demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa yapım sürecinin uzamasının hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacaktır. Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni bir anayasa yazılmalıdır.


Çalışanların hakkını arayan ve koruyan, haksızlığa direnen kardeşlik hukukunun inşa ve ihya eden gönül elçileriyiz. Milletin temsilcisi olarak, sözümüzü, sesimizi, gündüzümüzü, gecemizi, gücümüzü, enerjimizi millet adına sarf ediyoruz. Biz, asil bir medeniyetin akil örgütü olarak yol alıyoruz. Hakka, hakikate, huzura ve kardeşliğe giden yolları buluyoruz."




Son Güncelleme: 27.04.2015 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165