Memurun gözü yeni hükümette

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, istikrarsızlığa...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:32
 Memurun gözü yeni hükümette


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, istikrarsızlığa meydan vermeyecek, uyumlu, dirayetli ve yeni Türkiye idealini yaşatacak bir hükümetin kurulmasını istediklerini bildirdi.


Memur-Sen ailesi olarak temel temennilerinin ülkede tek partili bir hükümetten yana olduğunu vurulduğunu Saatcı, şöyle dedi: “54. Hükümet istisna olmak üzere Türkiye hep koalisyon dönemlerinde kaybetmiştir. Sıkıntı yaşadığımız, istikrarsızlık dehlizlerinde dış etkilere açık, ekonomik çöküntü yaşadığımız bütün dönemler, koalisyon hükümetleri dönemi olmuştur. Koalisyon dönemlerinde Türkiye, sadece ekonomik anlamda irtifa kaybetmemiştir, Türkiye’deki paramiliter yapıların, bazı derin odakların, bazı gizli yapıların yuvalandığı, yapılandığı ve filizlendiği dönemler olmuştur. Çünkü güçlü iktidarın olmadığı, iktidarı oluşturan siyasilerin kendi arasında uyum yerine rekabeti tercih ettiği yerde üretim zayıflamış toplumsal gelişme fazla mesafe alamamış Türkiye irtifa kaybetmiştir.


Bir an önce, halkın iradesi doğrultusunda bir hükümet ortaya çıkarılması gerekiyor. Eğer erken seçim kararı alınacaksa, bu anlamda bir yol haritasının toplumla paylaşılarak planlama yapılarak, bir güven boşluğu oluşturulmaması gerekiyor. Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve balkan halkı Türkiye’ye çok önem vermekte ve Türkiye’ye yükledikleri misyonu yakından takip etmektedirler. Onun için daha fazla zaman yitirilmeden hükümetin kurularak göreve başlamasının hem halkın hem de medeniyet havzamızdaki kardeşlerimizin en büyük beklentisi olduğu unutulmamalıdır.


Türkiye ne zaman seçim dönemine girse, medeniyet coğrafyamızdaki ülkelerdeki mühendislik olayları bir anda hızlanıyor. Bir bakıyorsunuz Arakan’daki insanlar Tayland açıklarında denizde ölüme terk edilmiş olarak dünya gündemine düşüyor. Doğu Türkistan’da, insan onurunun hiçe sayıldığı; seyahatin izne, doğumun plana bağlı olduğu, gündelik hayatın zindana çevrildiği, kültürün talan edildiği, toprağın işgal altında olduğu o coğrafyada, her Ramazan aynı fotoğrafları, periyodik tutuklamaları, aynı sistematik işkenceleri ve öldürmeleri görüyoruz. Bunun için de Memur-Sen ailesi olarak Türkiye genelinde, 81 ilde eş zamanlı olarak eylem yaparak toplum vicdanını dile getirdik.


Memur-Sen için yeni hükümet kurulma süreci çok önemli. Kamu İşveren Heyeti şekillendiğinde, ilk bizimle muhatap olacak, bu yüzden yeni kurulan hükümetin ilk muhatabı biziz. Çünkü Ağustos’ta bütün kamu görevlilerini ve emeklileri ilgilendiren üçüncü dönem toplu sözleşme başlayacak. Biz de Konfederasyon olarak mutfak çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Toplu sözleşme dönemi, siyasilerin alanda kurdukları cümlelerin masaya bizim tarafımızdan taşınacağı, dolayısıyla alanda cümle kuranların masada test edileceği bir süreç olacaktır. Seçim öncesi verilen vaatlerin siyaseten mi hakikaten mi olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu anlamda topluma vaat edilen rakamlarla masaya gelindiği takdirde çok rahatlıkla uzlaşabileceğimizi düşünüyorum.


Geçen dönem bir çok sorunu çözüme kavuşturmuş olmamıza rağmen hâlâ acil çözüm bekleyen sorunlar  var. Memur için pazardan mezara kadar katkısı olan taban aylığa zam, yüzdelik zam, enflasyon farkı, ek ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması, başta 4/C’liler olmak üzere kadro sorunu yaşayan tüm emekçilerin kadro alması, sınav görev ücretlerinin eşitlenmesi, ek ders birim ücretinin artırılması, nöbet görevine ücret ödenmesi başta olmak üzere, her kademede görev yapan tüm kamu görevlilerinin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını ve gerekli mücadeleyi sonuna dek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.”



Son Güncelleme: 06.07.2015 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati Kum 2015-07-06 12:00:57

biz şimdi başkana soralım milli i̇dareci ve i̇nsani değerci olarak diğer muhalefet partileri hakkında çorum gazetelerine verilen hakaretler dolu ilanları unutmuşa benziyor ben hatırlatıyım