Metal işçilerinin grevine destek

Eğitim Sen Çorum Şubesi’nden yapılan açıklamada, bugün itibariyle greve başlayan...

29 Ocak 2015 Perşembe 20:46
 Metal işçilerinin grevine destek


Eğitim Sen Çorum Şubesi’nden yapılan açıklamada, bugün itibariyle greve başlayan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi yaklaşık 15 bin metal işçisinin yanında oldukları belirtildi.


Eğitim Sen olarak örgütlü oldukları her yerde greve çıkan işçilerle dayanışma içinde olacakları, grevin başarıya ulaşması için her türlü dayanışmayı gösterecekleri belirtilip, metal işçilerinin mücadelelerinde yalnız olmadıkları vurgulanarak, şunları kaydedildi; “Metal işçilerinin grevinin kararlı ve mücadeleci bir çizgide ilerlemesi ve kazanımla sonuçlanması, sadece grevdeki metal işçileri açısından değil,  tüm işçi ve emekçiler açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle işçi ya da kamu emekçisi ayrımı yapmadan tüm işçi ve emekçilerin bu onurlu mücadelenin kazanımla sonuçlanması için metal grevi sahiplenmesi, metal işçilerine yalnız olmadıklarını hissettirmeleri gerektiği açıktır.


Türkiye’de işçi ve emekçilerin en temel haklarına yönelik saldırıların hız kazandığı, kamu emekçilerinin iş güvencesinin, işçilerin kıdem tazminatının hedefe konulduğu bir dönemde metal işçilerinin grevi, Türkiye sınıf hareketi ve sendikal hareket açısından tarihi önemde bir grevdir.


Metal işçilerinin grevi, kamu emekçilerinin önümüzdeki dönem başlayacak olan toplu sözleşme gidişatında belirleyici etkisi olacak bir grevdir. Bu anlamda bu grev, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin, hepimizin grevidir.” 



Son Güncelleme: 29.01.2015 20:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.