‘Mevsimlik işçiliğin şartları iyileştirilmeli’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, trafik kazası sonucu...

31 Ekim 2014 Cuma 13:04
 ‘Mevsimlik işçiliğin şartları iyileştirilmeli’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.


Isparta'da mevsimlik işçileri taşıyan midibüs kaza yaptı. Kazada 15 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Lafcı, “Mevsimlik işçiliğin çalışma şartlarının insani koşullara uygun hale getirilmesi için bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Özellikle; ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, iş ve sosyal güvenlik koşulları iyileştirilmelidir.” dedi.


Lafcı, açıklamasında; “Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayat koşullarını bütünsel ve çok boyutlu bir bakış açısıyla belirlenmeli, sorunların çözümü için derhal adım atılmalıdır. Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgâhlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır. İl/ilçe giriş ve çıkışlarında, trafik denetimleri arttırılmalı, mevsimlik gezici tarım işçilerinin taşındığı otobüs ve minibüslerin yetki belgeleri ile zorunlu sigortalarının bulunup bulunmadığı, araçların trafiğe uygun olup olmadığı, taşıma (yük ve yolcu) kapasitesinin üzerine çıkılıp çıkılmadığı, sürücülerin araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları çıkış yaptıkları illerden başlamak üzere, güzergâh üzerinde titizlikle kontrol edilmesi sağlanmalıdır. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin yeterli, güvenli ve sağlıklı konaklama alanlarında barınmaları da sağlanmalıdır.” diye konuştu. 





Son Güncelleme: 31.10.2014 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memur112 2014-10-31 16:35:46

memurların sorunlarını çözdünüz..sıra mevsimlik işçileremi geldi..allah sizi bildiği gibi yapsın sarı kafalı sendikacı müsvetteleri..az kaldı az yakında memuru masa başında satmanızın cezasını bedelini ödeyeceksiniz..

banner165