Mevzu havaalanı

AK Parti Milletvekili Uslu, havaalanı konusundaki sessizliğini bozdu

15 Ekim 2017 Pazar 23:48
Mevzu havaalanı


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, havaalanı konusunda sessizliğini bozdu.


Çorum’da son günlerde gündemin birinci sırasına oturan havaalanı tartışmalarına Alaca’da katıldığı partisinin gençlik kolları kongresinden yorum yapmayı tercih eden Uslu, Çorumtime'da yer alan habere göre şunları söyledi:

‘AK PARTİ’YE KARŞI KAMPANYA YAPILIYOR’

“AK Parti’ye karşı bilerek ya da bilmeyerek bir kampanya oluşuyor ve de biz sırf kendi hevesimizi ve hesabımızı tatmin edeceğiz diye AK Parti’yi zayıflatacak bir kampanyaya omuz veriyorsak yanlış yoldayız demektir. Bilesiniz ki başkaları bunu kullanıyor? Hayatında uçağı havada gören kimse bile çıkıyor her şeyimiz var havaalanımızda olsun diyor. Her şeyimiz varsa önce o her şeyi getirenlere teşekkür edin değil mi?

‘BAŞBAKAN'IN SÖZÜ ÜZERİNE SÖZ BİZE YAKIŞMAZ’

Sayın Başbakanımız Çorum’a geldiğinde bu konudaki net fikrini açıkça söyledi. Bunun üzerine söz söylemek ne bize ne bir başkasına yakışmaz. Ne söylediyse o.

Kendi gündemimizi milletin gündemiymiş gibi takdim etmek doğru değildir. Mesela Kargı, Osmancık, İskilip ve Alaca ne düşünüyor? Bunlar benim için önemli, havaalanı talebi var mı? Bunları dikkate almak zorundayız. Yoksa Çorum’da bir kaç kişi istiyor diye havaalanı gündeminin peşinde düşecek değiliz. Bizim için verimli ve karlı olması önemlidir.

‘2011’DE YİNE BU ARKADAŞLAR ORTAYA ÇIKTI’

2011’de bu arkadaşlar yine ortaya çıktı. Biz havaalanı isteriz havaalanı diye… Niye olmasın işadamları yapacaklardı. Bende pisti Özel idare ve belediyeye yaptıracağım diye söz verdim. Hatta onlara ‘Çorum’u Ankara’ya muhtaç etmemek için Çorum Airles diye havayolu şirketini de kurarsınız’ dedim. Bunu söyleyince öyle deme zarar ederiz dediler. Devlet zarar ederse iyi mi? Hiç hayatında uçağa binmemiş insan uçağı sadece havada görmüş bir insan o zarara bir şekilde vergisi ile katılırsa iyi mi o zaman? Benim gazetem, benim televizyonum, benim param olabilir? Yani bunlara güvenerek söylenecek sözler değildir. Ekonomik kurallar içerisinde elbette olur. Ama hiçbir şekilde gazetemi televizyonumu sopa gibi kullanarak birilerini hizaya getirmek için öne çıkartamam bu tür ihtiyaçları…Eğer toplumun bir ihtiyacı varsa eyvallah olur.

‘YİNE BİZ YAPARIZ’

Tren yolu 1925’te baba İnönü Çorum’a geldiğinde size bir Ümran Yolu lazım birde İrfan Yolu lazım demişti. İnönü Çorum’dan gittikten 16 yıl sonra Çorum Lisesi yapılmıştı. Buna karşılık Ümran Yolu hala yapılmadı? Çünkü biz hızlı trene geçtik. Bu adam öldü, belki kemikleri kalmadı ama Çorum’a da tren gelmedi. Oysa biz şimdi tren yolunun ihalesini yaptık programa alındı ve şu an proje ihalesi yapıldı çalışmalar devam ediyor. Bazı gazetelerde yazıyor 'sondaj çalışması yapıldı, proje çalışmaları devam ediyor' diye… Fakat gelin görün bazı arkadaşlarımız anında makas değiştirdi. Ve diyorlar ki biz tren yolu için teşekkür etmeyiz ama havaalanı da isteriz. Eyvallah sen eskiden beri havaalanı istiyordun. Çorum’da bir havaalanı ihtiyacı varsa yapılır, hiç yolu yok. Onu da biz yaptırırız bir başkası yapamaz.”






 

 

Son Güncelleme: 16.10.2017 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2017-10-16 00:32:33

Havaalanı konusunda çok talihsiz bir açıklama olmuş gerçekten aynı basbakan veya o dönemlerde kim basbakansa yozgata yada tokata ya da baska benzer illere havaalani yapılırken niye olumsuz konuşmamış acaba basbakani ikna edemeyenler düşünsün yapılan da söyleniyor yapılmayanda ama her nedense hiç olumsuz birşey yazılmasın konuşulmasın isteniyor

Avatar
Ali sucu 2017-10-16 00:46:17

Biz havaalanı da istiyoruz . Ama önce Adalet istiyoruz . Vekillerin ankarada gücünün olmaması ve beceriksizlikleti Çorumu her konuda mahrum bırakıyor. Vekiller köylere yapılam foseptik ve dr atamasının bir tık üstüne çıkamadı. Merkezde Belediyede çalışmasa Ak parti 2 vekilde çıkaramaz

Avatar
Dilaver 2017-10-16 01:28:11

Sn Vekilime böyle küçük projelerle lütfen gelmeyin.Bu ne ya hava limanı da ney miş.Kaçıncı yüzyıl dayız. Sn Vekilime uzay mekiği, nasa gibi projelerle gelin. Vekillerime büyük projeler yakışır.Özür dileriz Çorum halkı adına biraz avamdir gettodur

Avatar
Mehmet uysal 2017-10-16 08:26:38

Evet haklısın sayın vekilim uçağı havada görüyorüz hiç binmedim havalimanı olan şehirlerdeki vatandaşlar örneğin yozgat halkı hep mi uçak la seyhat yapıyorlar ben uçağa binmediysem benden gelen nesilde mi binmesin benim amacım akp yi karalamak değil oysa akp kurulalı hiçbir partiye oy vermedim akp hariç sizin bu açıklamanızı yadırgamıyorum herkes haketdini umar türkiyenin tam ortasındayız hava yolu seyahati için işadamları merzifon samsun yozgat il il gezsinler tabi ki her hizmette çorum ve bir kaç ilçesi geride kusurum varsa af ola saygılarımla

Avatar
Cano 2017-10-16 01:32:41

Yav nedir bu Vekillerin belediye başkanin çorum dan çektiği daha ne yapsınlar.Başbakanın lafının üstüne laf edilmez diyor. Sai kim getirdi başbakanı Çorum'a kim havalandı istiyoruz dedi. Şuclu o dur

Avatar
Mahmut 2017-10-16 01:49:03

Vekillerimize kilit taşı düğün töreni tiweter facebook deyin protokol deyin.Gariban vatandaşa caka deyin Onları güzel yapıyorlar. Ne gerek var halaalanina demir yoluna acemi birligine savunma sanayi uretimine maşallah yedi emin gibiler.

Avatar
Çorumlular 2017-10-16 01:58:31

Çorum toplumunun ihtiyacı var havaalanına sayın Uslu, tıpkı Yozgat toplumu gibi, bilin isteriz.

Avatar
Ali 2017-10-16 01:59:46

Bekliyoruz, yapın, söz değil havaalanı istiyoruz.

banner165