'MHP, bugünkü oy oranına layık değil'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Çetin, 4 teşkilatın kapatılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

21 Şubat 2016 Pazar 14:18
'MHP, bugünkü oy oranına layık değil'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Çetin, 4 teşkilatın kapatılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


MHP İl Başkanı Bekir Çetin, bu tür tasarrufların demokrasi ve MHP camiası adına uygun bulmadıklarını belirterek, “Bu tür  tasarrufların partimizi büyütmeyeceğine, aksine küçülteceğine inanmaktayız.” dedi.


Çetin, konuşmasına şöyle devam etti:


“Milli devlet, güçlü iktidarla bezenmiş Milliyetçi Türkiye’ nin kurulması için besmele çekip zora talip olan, mücadelenin iman, sabır ve çileyle yoğrulması gerektiğine inanan, “zaferle değil seferle yükümlü olduklarını” bilen, tabutluklardan başlayıp idam sehpalarına kadar uzanan bir hayata tâlip olan, gençliklerini yaşamadan en güzel yıllarını zindanlarda, hücrelerde geçiren başta rahmetli başbuğumuz  Alparslan  Türkeş olmak üzere ülkü devlerinin bize bıraktığı  emaneti dünya döndükçe,  güneş doğdukça koruma yüceltme ve yükseltme karar ve azmi ile göreve talip olduk.  Ve Yüce Allah bu kutlu görevi bizlere nasip etti.


Bizler, birilerinin müsaade ettiği kadar milliyetçilik yapmayı, egemen güçlerin izin verdikleri oranda  inançlı olmayı kabul etmeyen; kalemi, kelâmı ve selâmı Kıble’ye  dönük  olan, gönlü Türk Dünyası’nı kucaklayan, kalbi Türkiye için çarpan, önce ülkem sonra partim sonra ben diyen, inandıkları yolda dimdik yürüyen, kırılmayı göze alan, fakat hiç bir zaman bükülmeyen bu ülkeyi karşılıksız seven, davasına ölümüne bağlı insanlarız.


Bu güne kadar  inandığımız ve kutsal saydığımız davamızın emrinde, gece gündüz demeden her türlü maddi ve manevi fedakârlıklarla, tüm siyasi baskılara rağmen yılmadan yıkılmadan,  kimseye eyvallah etmeden görevimizi yapmaya çalıştık. Eksikliklerimiz olmuştur, lakin kesinlikle bilerek yanlışımız olmamıştır ve olmayacaktır.


Türkiye’nin içinde bulunduğu bu arzu edilmeyen durumdan kurtulması ancak güçlü ve iktidar alternatifi olacak bir MHP ile mümkündür. 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında  mensubu olmaktan gurur duyduğumuz  partimizin, çok büyük bir oranda oy kaybederek eli kanlı teröristlerin siyasi temsilcisi olan bir partinin gerisine düşmesi, bu davaya gönül vermiş dava arkadaşlarımızı derinden yaralamıştır.


Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli  18 yılı aşkın sürede sağlığı dahil maddi ve manevi fedakarlıklarla,  partimize zeval vermeden, ülkücüleri utandıracak her türlü durumdan uzak kalarak devlet adamı ciddiyeti ile görev yapmıştır.


Ancak 47 yıllık şerefli bir maziye sahip partimiz bu günkü oy oranına layık değildir.


Bu gidişatın nedenlerinin acilen araştırılması gerekmektedir. Güçlenmeyen bir Milliyetçi Hareket Partisi olmaksızın ülkemizi daha karanlık günlerin beklediği aşikardır.


Ülkücü hareketin büyük bir ekseriyetle talebi, ülkücü iradenin olağanüstü kongrede bir araya gelerek sorunlarını ve sıkıntılarını tartışması, partimizi daha da ileriye götürecek adımların atılmasıdır.


İlimizdeki dava arkadaşlarımızın bu yöndeki talepleri doğrultusunda biz de olağan üstü kongre talebi içeren dilekçemizi diğer 542 dava arkadaşımız ile birlikte Genel Merkezimize ulaştırmıştık.


Bizler gibi partimizin ufkunu açacağına, iktidara taşıyacağına inandıkları ve Siyasi Partiler Kanunu ile Parti Tüzüğümüzün verdiği hakkı kullanarak bu taleplerini açıklayan Aksaray, Kilis, Uşak ve Denizli il teşkilatlarımızın Genel Merkezimiz tarafından feshedildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.


Bu tür tasarrufları demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımızı, bu tür  tasarrufların partimizi büyütmeyeceğine, aksine küçülteceğine inanmaktayız.”



Son Güncelleme: 21.02.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2016-02-21 19:18:52

Helal olsun başkan tepkini açıkca dile getirdigin için

banner165