MHP huzurevi açacak

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan İlbilge Hatun Erinç Evi’nin açılışı yapılacak.

03 Şubat 2014 Pazartesi 17:50
MHP huzurevi açacak


Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan İlbilge Hatun Erinç Evi’nin açılışı yapılacak.

2011 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından temeli atılan ve Etimesgut Bağlıca’da şehit ve gazilerin mağdur yakınlarının barınacağı İlbilge Hatun Erinç Evi’nin açılışı yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 9 Şubat Pazar günü yapılacak.

İlbilge Hatun Erinç Evi ile ilgili bilgi veren Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, şunları kaydetti; “İki yıl gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak olan bu kuruluşa adını veren İlbilge Hatun, Göktürk Devleti’nin kurucusu İlteriş Kutluk Kağan'ın eşi ve aynı zamanda Bilge Kağan ve Kül Tigin'in anneleridir.

Projesi Selçuklu mimarisinin özellikleri dikkate alınarak çizilen Erinç Evi; bodrum, zemin, 2 kattan oluşmakta ve toplam 4.320 m2 kapalı alanı bulunmaktadır. Merkezi ısıtma ve soğutma sistemine sahiptir. Bodrumda bütün ihtiyaca cevap verecek mutfak, soğuk hava deposu, çamaşırhane gibi birimler, zemin katta fizik tedavi, doktor, hemşire, kayıt-kabul, ibadet odaları ile yatak odaları, birinci katta yatak odaları ve TV odası, ikinci katta da yatak odaları ile yemekhane bulunmaktadır.”





Son Güncelleme: 03.02.2014 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.