"MHP'liler diyerek adlandırdığın kimler?"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan’a "MHP'liler diyerek adlandırdığın kimler?" dedi.

26 Nisan 2017 Çarşamba 19:25

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan’a "MHP'liler diyerek adlandırdığın kimler?" dedi.


MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan’ın  “MHP sol gösterip, sağ vurdu” açıklamasına cevap verdi.


Yasin Şahin, açıklamasında şunları ifade etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın Ali Erayhan, ‘MHP Sol gösterdi sağ vurdu’ gibi bir açıklamada bulunarak, ‘MHP’lilerin oyununun farkına varın MHP bunu bize hep yapıyor’ ifadelerini kullanmış,  MHP’lileri hayır oyu için söz vermiş gibi lanse etmektedir.


Sungurlu İlçe Teşkilatı olarak camiamızı temsil eden kurum İlçe Başkanlığımızdır ve hayır oyunu desteklemek gibi bir çalışmamızda olmamakla birlik de ‘sol gösterip sağ vurmak’ gibi bir durumda söz konusu haliyle olamaz.


Sayın Erayhan’ın görüştüğü konuştuğu ‘MHP’liler’ diyerek atıfta bulunduğu isimler kimlerdir? Kamuoyuna açıklama yaparak düzeltmesinde fayda vardır. ‘MHP’liler’ ifadesini kullanabilmesi için İlçe Başkanlığımızla görüş birliği yapmış olması gerekmektedir ki buda mümkün değildir.


“MHP olarak evet’i destekledik”


Sayın başkan ve kamuoyu da çok iyi biliyor ki MHP’nin tüm teşkilatları ve Sungurlu İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Referandum Halk Oylaması için almış olduğu ‘Devlet için Evet Millet için Evet Cumhuriyet için Evet’ kararını teşkilatlar olarak emir kabul eder. Parti tüzüğümüz ve kararları doğrultusun da tüm özverimizle çalışmış ve ilçemizde başarıya ulaşmış durumdayız.


“MHP’liler diyerek adlandırdığı kimler?”


Sayın Başkanın kastettiği görüştüğü fikir birliği içerisinde bulunduğu ‘MHP’liler’ diyerek adlandırdığı kimler ise eğer açıklamasında fayda var. Çünkü teşkilat olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile Halk Oylaması seçimleri ile ilgili hiçbir ortak çalışmamız ve fikir ortaklığımız olmamıştır. Aksine AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte ortak fikir ve çalışmamız olmuştur. Tüm kamuoyu da buna vakıftır. Sayın Erayhan’ın camiamız insanlarını kendilerinin görüşüp fikir birliği yaptığı isimlerle aynı kefeye koyarak genelleme yapmasını doğru bulmuyor, ‘MHP’liler’ gibi geniş bir ifadeyi ancak İlçe Başkanlığımızla görüş birliği yapması halinde kullanabileceğini hatırlatıyorum.


“Üç beş kişinin hayır’ı desteklemesi MHP’yi bağlamaz”


Genel merkezimiz ve Genel Başkanımızın Parti Teşkilatımızın görüşlerine aykırı çalışan üç beş kişinin hayır organizasyonlarına destek vermesi Sungurlu da Milliyetçi Hareket Partisini bağlamaz ve ilgilendirmez. ‘MHP’liler’ ifadesinin muhatabı İlçe Başkanlığımızdı,  İlçe Teşkilatımız da “Devlet için Evet Millet için Evet Cumhuriyet için Evet” çalışmasını hakkıyla tamamlamıştır.


Bu nedenle ‘MHP’liler sol gösterdi sağ vurdu’ cümlesi ile Camiamıza bu şekilde ithamda bulunmak yanlıştır. Biz İlçe Teşkilatı olarak Sungurlu’da Halk Oylaması çalışmalarında vatandaşlarımızla sürekli temas halinde olarak evet vermeleri için nedenlerini anlattık ve süreci sandıkların kurulduğu son güne kadar sıkı bir şekilde takip ettik. 
İlçemiz de çıkan sonuçta bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Evet veren ve hayır veren tüm halkımıza sağlıklı bir süreç geçirdiğimiz için teşekkür ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla.”


Son Güncelleme: 26.04.2017 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.