‘Mili iradenin üstünde güç tanımayız’

Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, imamların din görevlisi değil din gönüllüsü olduğunu..

28 Mart 2015 Cumartesi 12:53
 ‘Mili iradenin üstünde güç tanımayız’


Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, imamların din görevlisi değil din gönüllüsü olduğunu, ayrıca atanmış olmaktan öte dine adanmış insanlar topluluğu olduğunu bildirdi.


Sendika merkezinde düzenlenen İl Divan Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Ali Yıldız, sendika anlayışlarının ücret sendikacılığından ibaret olmadığını, değerler sendikacılığı mücadelesi yürüttüklerini kaydetti.


Hain odaklara karşı hiç bir zaman sessiz kalmadıklarının altını çizen Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, “Ümmetin çıkarlarının üstünde, hiç bir gurubun çıkarını tanımadık, tanımayız. Milli iradenin yanında durmaya ve yapılan saldırılara karşı koymaya devam edeceğiz.” dedi.


Din görevlilerinin toplumun akilleri olduğuna işaret eden Yıldız, din görevlilerine uygulanan rotasyonun gerek siyasetçi açısından gerekse din görevlisi ve toplum açısından yanlış sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, bu yanlış uygulamadan dönülmesi gerektiğinin söyledi.


Özellikle köylerde görev yapan imamların zor şartlar altında özveriyle görev yaptığını anlatan Yıldız, “Köylerde  devletin tek temsilcisi imamlardır. Ne muhtar ne öğretmen köyde kalmıyor. İmamların eşyasını koyacak evi olmadığı gibi çocuğunu okutabileceği okul bile yok. Tüm bunlara rağmen, yıllarını oraya hizmet için veren ve oranın halkıyla adeta bütünleşen imamlar rotasyona tabi tutuluyor. Bu durum toplumun akilleri konumundaki imamların, toplumdan koparılması demektir.” diye konuştu.


Ersoy Diyanet Sen’e misafir oldu


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Diyanet Sen İl Divan Toplantısı’na misafir oldu.


Akademik kimliği ile Diyanet Sen’in misafiri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Arif Ersoy, sendikal çalışmaların tarihçesinden bahsettiği konuşmasında, kendisinin sendikal çalışmalara destek verdiğini ayrıca sendika dersleri okuttuğunu da sözlerine ekledi.


Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi’nin de katıldığı toplantıda, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma da işaret eden Ersoy, 100 yıl önce Osmanlı’ya uygulanan oyunların aynısının bugün Türkiye için oynandığını, be nedenle seçimlerin tarihi bir önem taşıdığını kaydetti.


Batıda gelişen sendikacılıkla, emek sömürüsünün önüne geçilmeye çalışıldığını, sendikanın kendileri için karşılığının ise Tavuni (yardımlaşma) olduğunu vurgulayan Ersoy, emek hakkının kudsiyetinden bahsettiği konuşmasında, sendikal sürecin Türkiye’deki geçmişinden ve verilen mücadelelerden örnekler verdi.


‘Türkiye’ye sahip çıkıyoruz’


Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Memur Sen olarak Türkiye’ye sahip çıkmaya çalıştıklarını, Türkiye’yi Suriye gibi yangın yerine döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.


Diyanet Sen Çorum Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı’nda, sendika üyelerine hitabeden Saatçi, “On ağaç için Türkiye’yi yangın yerine çevirip, Suriye’nin başına getirdikleri belayı Türkiye’nin de başına sarmaya kalkıştılar. Çok şükür bunda başarılı olamadılar. Biz Memur Zen olarak ülkemize sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz.” dedi.


Ahmet Saatçi, üye çalışmalarına da işaret ettiği konuşmasında, 2015 yılı için üye hedef sayısını ise 10 bin olarak açıkladı.









Son Güncelleme: 28.03.2015 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.