‘Milletimiz artık güçlü hükümet, istikrar istiyor’

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Türk milletinin artık darbeler, krizler, kaoslar yaşamak istemediğini, güçlü bir demokrasi, güçlü bir hükümet istediğini söyledi.

28 Mart 2017 Salı 19:43
 ‘Milletimiz artık güçlü hükümet, istikrar istiyor’


AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Türk milletinin artık darbeler, krizler, kaoslar yaşamak istemediğini, güçlü bir demokrasi, güçlü bir hükümet istediğini söyledi.


AK Parti İl Başkanlığı'nın mahalle ve ev toplantıları devam ediyor. 
İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın da katılımı ile Mimar Sinan Mahallesi'nde ev toplantısı düzenlendi. Nebahat Öksüz'ün evinde, bazı mahalle sakinlerinin de katılımı ile yapılan toplantıya İl Başkanı Karadağ'ın yanı sıra; Mimarsinan Mahalle Teşkilatı Başkanı Muharrem Eker ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Toplantıda referandum süreci ve niçin "Evet" denmesi gerektiği konusunda açıklamalar yapan İl Başkanı Karadağ, referandum ile birlikte Türkiye'de rejimi ve yönetim sistemini değiştirmek, gelişmenin, büyümenin, kalkınmanın önündeki engelleri kaldırmak, güçlü bir ülke olmak, güçlü demokrasiye, güçlü meclise sahip olmak istediklerini anlattı.


Ev toplantısı sırasında bir konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Karadağ, referandum sürecine ilişkin bilgi verdikten sonra anayasa değişikliğinin ve yeni sistemin neler getireceğini anlattı.

Karadağ, "Bütün bu darbelerin alt yapısına bakıldığında özellikle bu sistemin işlemediğini, bu işlemin siyasi istikrar getirmediğini, siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrarın geliştiğini, refahın olmadığını görüyoruz ve koalisyonlarla yönetilmek zorunda kalıyoruz.

Cumhuriyet tarihi boyunca demokratik sisteme geçtiğimizde AK Partili istikrarı son 15 yılı ve 50-60 arasındaki Menderes döneminde hesaplarsak hatta 60’lı yıllardaki uzun Demirel döneminde dikkate almamıza rağmen hükümetlerin ömrü 15-16 ay, yani bir buçuk yıl bile sürmemiş. 1 buçuk yıl bile sürmeden hükümet gitmiş, AK Parti istikrarını uzun dönemini çıkarırsak uzun dönemin bir yılı bile bulmuyor, öyle ki 40-45 günlük iktidarlar olmuş, bir buçuk ayda hükümetler devrilmiş. Niçin? Güçlü hükümetler oluşamadığı için ve güçlü hükümetler çoğunluğu elde eden iktidarlalar oluşmadığı için. Koalisyon oluşturan partiler sadece kendi partilerin geleceğini düşünerek bakanlık pazarlıkları yapmışlar, Türkiye’nin geleceği ile ilgili ciddi yatırımlar yönelememişler, birbirleri ile anlaşamamışlar, hemen seçim kararı almak zorunda kalmışlar, her seçim de ülkemiz için büyük bir ekonomik maliyet ve siyasi istikrarsızlık getirmiş" dedi.


Türk milletinin artık siyasi belirsizlik, istikrarsızlık, kaos, kriz, darbe yaşamak istemediğini, güçlü bir demokrasi, güçlü bir hükümetle yönetilmek, büyümek, gelişmek, kalkınmak, güçlü bir ülke olmak istediğini anlatan Karadağ, "Biz artık bakanlık çekişmelerinin yaşandığı, milletvekili transferlerinin otel lobilerinde yapıldığı bir dönemi yaşamak istemiyoruz. Artık şunu istiyoruz; güçlü iktidarlar çıksın koalisyonlarla ülke yönetilmesin. Yürütme ayrı olsun yani bakanlar kurulu ayrı olsun, o ülkeyi yönetsin, TBMM de ülkeyi yönetecek kanunları çıkarsınlar, yargı da adaletin tesisi için uğraşsın. Hiçbiri birbirinin işine karışmasın. Ama birbirini de bunlar denetlesin.


Seçim bittikten hemen sonra koalisyon pazarlıkları ile ülke aylarca zaman kaybetmeyecek hükümet hemen kurulacak, yatırımlara ve icraatlara başlayacak. %50’nin üzerinde oy alamayan hiçbir kimse iktidar olamayacak. Aday olan Cumhurbaşkanı %50'nin üzerine çıkabilmek milletin istediği talepleri yerine getirme zorunda olacak" diye konuştu.

Karadağ, güçlü bir ülkenin önünün açılması için vatandaşlardan 16 Nisan referandumunda "Evet" oylarıyla destek vermesini istedi.


Son Güncelleme: 28.03.2017 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.