‘Milli Eğitim Müdürü yine sınıfta kaldı’

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün tarafsızlığını...

28 Mart 2015 Cumartesi 13:38
 ‘Milli Eğitim Müdürü yine sınıfta kaldı’


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün tarafsızlığını kaybettiğini söyledi. Aydın, Büyük’ün AK Parti İl Başkanı’na kutlama ziyareti yaparken, diğer siyasi partileri es geçmesini eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın maalesef tarihte hiç olmadığı kadar siyasallaştığını, liyakatsizleştiğini, tarafsızlık ve diğer etik kaidelerden mahrum bırakıldığını savunan Aydın, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma operasyonu yapılarak dershanelerin kapatılmasının yasalaştığını, MEB çalışanlarının fişlendiğini, askeri darbe dönemlerini mumla aratan fişlemelerin üzerinin örtüldüğünü, öte yandan okullaşma oranlarında beklenen ilerlemenin sağlanamadığını, derslik açığı, öğretmen açığının yine giderilemediğini, ücretli öğretmenlik uygulamasınn devam ettiğini, okullarda fiziki alt yapı yetersizliklerinin öncelikli sorunlar arasında yer aldığını iddia etti.


Bu tür olumsuzlukların imzasını Milli Eğitim Bakanlığı’nın attığını belirten Aydın, açıklamasında şöyle dedi: “Bugün kamu çalışanlarının nerdeyse tamamı kendisini yöneten idarecilerin; liyakat, tarafsızlık, eşitlik gibi olması zorunlu özelliklerden hiç birine sahip olmadığını düşünüyor. Evet bugün okuldaki öğretmen, hastanedeki sağlık personeli, şehircilik müdürlüğünde çalışan teknik personel, mali hizmetlerde çalışan idari personel, vs hepsi kendini yöneten idarecilerin tarafsız olabileceğini kesinlikle düşünmüyorlar. Maalesef bu konuda da kamu çalışanlarımız haksız değiller. Daha yakın bir zamanda Milli Eğitim Bakanlığı öyle bir yasa ihdas etti ki, eğitim camiasında infial yarattı. Dershaneleri kapatıyoruz diye yol açan iktidar, bir baktık ki, adeta milli eğitimin kökünü kazımaya ant içmiş. Bütün itirazlarımıza, yasanın sakıncalarını anlatmamıza rağmen siyasi erk ve MEB inadından vazgeçmedi. Siyasi erk, MEB Yasasını çıkararak milli eğitimin temel taşlarını yerinden oynattı. Bu yasayla birlikte 4 yılını dolduran okbu foul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları görevden alındı; il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, MEB’de üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildi.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİNE SINIFTA KALMIŞTIR

Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken kamu yöneticilerinin tarafsızlık ve eşitlik ilkesine ilimizde bir gölge daha düşmüştür. İl Milli Eğitim müdürü Seyit Ali Büyük ve birkaç şube müdürü; yeni seçilen AKP il başkanını ziyarete gitmiştir. Ancak işin daha vahim ve kötü tarafı şudur: ‘Son bir iki ay içerisinde sadece AKP il başkanlığı değişmemiştir. Eş zamanlarda MHP ve CHP nin de il başkanları değişmiştir. Bu ziyaret vuku bulalı yaklaşık bir ay oluyor. Biz ise şimdiye kadar iyi niyetlerimizle bekledik. Belki Seyit Ali bey; görevlerine yeni seçilen MHP ve CHP il başkanlarını da ziyaret eder diye. Ancak şimdiye kadar yapılan tarafsızlık ve eşitlik karşıtı durumlar devam etti. Maalesef biz yine yanılmadık. Keşke bir kere de yanılan biz olsaydık. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafsızlık, eşitlik, liyakat gibi konularda yine sınıfta kalmıştır.


Sayın Seyit Ali Bey makamınızı, siyaset  ve yandaş sendika tarafından aşındırılmasına izin verdiniz. Mahiyetinizdekiler de bunu fütursuzca yerine getirdi. Büyük bir vebal aldınız. Belki dünyada bu gayretinizin karşılığını bir iki basamak yükselerek alacaksınız ama Milli Eğitim Müdürlüğü de siyasi ve yandaş örgüt kisvesinden kurtaramayacaksınız.Sadece belli bir kesime hizmet ettiğinizi bu fotoğrafla tescillediniz.


Milli Eğitim Müdürlüğünün şu ana kadar ki  icraatleri ve en son  4 Martta verdiğiniz fotoğraf ile  “MEB’in kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olduğu resmen ilimizde de ilan edilmiştir.

Buradan sadece Türk Eğitim Sen Çorum Şubesi adına seslenmiyoruz. Aynı zamanda liyakat, tarafsızlık, eşitlik özlemi çeken tüm kamu çalışanları adına sesleniyoruz. Seyit Ali bey: ‘Yanlış yapıyorsunuz, makamınızı lütfen böyle basit politik manevralarla basitleştirmeyiniz. Tarafsız olunuz, herkese eşit olunuz. Cenabı Hak; kitabımızda  yöneticilere teraziyi doğru tutmayı, doğru ölçmeyi emrediyor. Gerçi siz ve ekibiniz bu hassasiyetleri hiç gözetmediniz. Hep birilerinin istediği doğrultuda hareket ettiniz. Bu makamlar gelip geçici; sizler yarın Çorum ilimizden gittiğinizde bu ildeki yaptıklarınız sizinle beraber anılacaktır. Bu konularda sendikamız gerek bakanlığı gerekse şahsınızı ve müdürlüğü defaatle   uyarmıştır. Maalesef bir kere bile dinlenilmedik. Bir kere bile uyarılarımız dikkate alınmadı. Belki bu uyarımızda sizin ölçünüzde bir karşılık bulmayacaktır. Ancak bizler hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz.”



Son Güncelleme: 02.04.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aa 2015-03-28 21:11:54

O koltuklar oturtanlari ziyaret etmişler oturmaya devam etmek içinde y......ya devam edecekler yoksa alirar koltuğu mezarda da koltukla yatarlar

Avatar
Seyit Ali Büyük 2015-03-30 08:40:10

adımı düzgün yazın!

Avatar
Seyit Ali Büyük 2015-04-02 09:28:10

kardeşim hala "sayet ali büyük" yazıyor orda. lütfen düzeltir misiniz?