Mimar Sinan’a kadın muhtar adayı

Sarıoğlan Karpuz Sahibi Nesrin Aksungur, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığına aday oldu

10 Mayıs 2018 Perşembe 12:01
Mimar Sinan’a kadın muhtar adayı

Çorum’da yaklaşan yerel seçimler öncesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığına aday olan Sarıoğlan Karpuz Sahibi Nesrin Aksungur, muhtarlık seçimlerine oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Mimar Sinan Mahallesi’nde ‘Hanımağa’ olarak bilinen ve mahalleli tarafından oldukça sevilen bir isim olan Nesrin Aksungur, “Güzel hizmet herkesin hakkıdır” sloganı ile çıktığı bu yolculuğu başarıyla sonlandıracağından şüphesinin olmadığını söyledi.

20 yıllık bir iş hayatına sahip olan Aksungur, hem anneliği ile hem de başarılı bir iş kadını olarak Çorumlu kadınlara örnek oluyor. Kadınların ev ve iş hayatındaki başarısını yerel yönetimlerde de bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağı inancıyla mahalle sakinlerinin desteklerini beklediğini vurgulayan Aksungur, mahallesindeki bayanların gür sesi olmak istediğini belirterek, kadınların toplumsal sorumluluğunun bir gereği olarak muhtarlığa aday olduğunu ve kazanacağına da inandığını dile getirdi.

Aday olduğu günden bu yana öncelikle bayanlardan, sonra erkeklerden çok güzel tepkiler aldığını ifade eden Aksungur, “Aileme bana olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Bu anlamda mahallemdeki diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum” dedi.
Mevcut mahalle muhtarının çalışmalarını yetersiz gördüğünü anlatan Nesrin Aksungur, “Mimar Sinan Mahallesi ilk kurulduğu yıllarda elle gösterilen elit bir semtti. Fakat yıllar sonra hem mahallemiz küçüldü ve ilgisizlikten kaderine terk edildi. Mahalleyi yeniden ayağa kaldırmak istiyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinlerine hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan evli ve 3 çocuk annesi Aksungur, mahalle sakinlerini ve özellikle de mahalleli kadınları ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladığı belirterek, “Mahallemdeki bayanların sesi olmak istiyorum. Seçildiğim takdirde; işlerini yürütmekte karşılaştıkları sosyal çekinceleri aşamayan kadınlarımıza çok büyük bir kolaylaştırıcı unsur olacağıma inanıyorum. Kadın ve erkeğin yönetim tarzı arasındaki farkındalığı ortaya koyacağıma inanıyorum. Evimin temizliğine, işyerinin düzenine gösterdiğim özeni bütün mahalleme yansıtmak istiyorum. Kadın hamaratlığını mahallenin her köşesine yansıtarak ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarımızla görüşerek sorunun adresi değil, çözümün adresi olmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

Nesrin Aksungur, son olarak mahallelilerin taleplerini dinlediğini, mahallenin eksikliklerini tespit etmeye devam ettiğini, muhtar seçilmesi halinde Mimar Sinan Mahallesi’nin daha modern ve yaşanılabilir bir semt olması için elinden ne gerekiyorsa yapacağını ve mahalleliye hizmetkar olacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 10.05.2018 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2018-05-11 10:59:30

Mimarsinan mahallesi canlanması gerekir, kapalı halısaha, buharadaki gibi gülabibey, mimarsinan ve milönünü kapsayacak bir şekilde kapalı spor merkezi istiyoruz 3 mahalle muhtarları ve muhtar adaylarına duyurulur.

banner165