Mimar Sinan’a yeni Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mahallesi’ne yeni Anadolu Lisesi yapılıyor.

06 Mart 2017 Pazartesi 15:26
Mimar Sinan’a yeni Anadolu Lisesi

MUSTAFA DEMİRER


Mimar Sinan Mahallesi’ne yeni Anadolu Lisesi yapılıyor.


İhalesi yapılan 32 derslikli okul binası tamamlandığında Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi yeni yapılacak okula taşınacak. Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi binası ise Mimar Sinan İlkokulu olarak eğitim verecek.


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker ile görüştüklerini, mahalleye yeni bir lise kazandıracaklarını söyledi.


Konuya ilişkin bilgi aldığımız Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker, Mimar Sinan YİBO’nun altında bulunan inşaatı yarım kalan eski imam hatip okulunun yıkıldığını, 20 dönüm arsa üzerine yeni bir lise yapılacağını söyledi.


Son üç yıldır mahalleye lise kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirten Şeker, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimlerin olumlu netice verdiğini ifade etti.


Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu’nun aynı bahçe içinde yer aldığını, sınıf mevcutlarının 45’i bulduğunu belirten Şeker, Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nde ise öğrenci sayısının 550’ye yaklaştığını, bu öğrencilerin 450’sinin taşımalı olduğunu söyledi.


Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu’nun birbirinden ayrılması için Küçük Sanayi Sitesi girişindeki yarım kalan eski İmam Hatip Okulu inşaatının yıkıldığını, 20 dönüm arsa üzerine 32 derslikli yeni bir lise yapılması için ihale yapılarak temelinin atıldığını vurgulayan Şeker, “Yeni lise binası tamamlandığında Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nin buraya taşınması planlanıyor. Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi binasına da Mimar Sinan İlkokulu transfer edilecek. Böylece bina sıkıntısı giderilecek, sınıf mevcudunda standart sağlanacak. Mahallemiz yeni bir Anadolu Lisesi ile ilkokul binası kazanmış olacak.


Taleplerimize olumlu cevap veren başta sayın milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan olmak üzere Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Son Güncelleme: 06.03.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayret 2017-03-06 16:15:52

onuda imam hatip yapsaydınız. hatta imam hatip ilkokulu yapın olmadı imam hatip kreş lerini açmaya başlayın. bu kadar olmaz yani kimse imam hatip yapılmasın demiyor ama ihtiyaca göre açın lütfen. şimdi bazı aklıevveller bu yazdıklarıma imam hatip düşmanı diye düşünür. imam hatip açmakla dünya ile yarışamayız fen lisesi sosyal bilimler lisesi acın kaliteli öğrenci ve ahlaklı öğrenci yetiştirin. sonra zaten ahlaklı insan dindar olur.

Avatar
Ahmet 2017-03-06 16:18:37

zaten var olan lise. nasıl yeni bir liseye kavuşuyor m.sinan mahallesi.