"Miraç, huzur ve kardeşliğe vesile olsun"

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Miraç’ın beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesi olduğunu belirtti.

22 Nisan 2017 Cumartesi 19:02

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Miraç’ın beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesi olduğunu belirtti.


Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Milletvekili Ceylan, "Miraç, her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Yüce Allah olduğunun bilincine varabilmektir. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlâs ve takva, güzel huy ve ahlâk, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakârlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir. Bu vesileyle Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekûn bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız" dedi. 
Ceylan, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Miraç gibi kutlu zamanlar, bizlere Yüce Rabbimizin sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla çalarak O’na dönme, kendimize gelme, durup düşünme imkânı sunar; nefsimizin bize güzel gösterdiği kötülük ve çirkinlikten kurtulma irademizi tazeler.


Sevgili Peygamberimizin, Yüce Mevla'nın huzuruna yükseldiği Miraç Gecesi dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek ve hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsattır.
Miraç bir yükseliştir, bütün nefsi duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin aziz milletimizin, Âlem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz."


Son Güncelleme: 22.04.2017 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.