'Miraç, ilahi huzura yaklaşmanın izahıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, salı gecesini Çarşamba gecesine bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 17:53
'Miraç, ilahi huzura yaklaşmanın izahıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, salı gecesini Çarşamba gecesine bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Müslümanlar olarak bu kutlu gecede, Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını dualarla idrak ediyoruz.

Miraç; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin,  ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi halidir.

Miraç aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatıdır.


Milletçe terör, kargaşa ve buhranla geçirdiğimiz, birbirini takip eden sıkıntı ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde Miraç’ın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyoruz.


Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç’ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyoruz.


Gerek ülkemizdeki, gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın dünyanın değişik coğrafyalarındaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına ve idrak edilmesine bağlıdır.


Bereketsizliğin kol gezdiği, terör belasının etrafımızı sardığı, afet ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok daha fazladır.


Şunu bilmek lazımdır ki Miraç;


Tefrikaya karşı birliğin,  bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur.


MİRAÇ, ZAMANLAR ÜSTÜ MANEVİ YOLCULUĞUN ADIDIR

Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir.


Bu düşüncelerle milletimizin, Türk-İslam aleminin ve aziz hemşehrilerimizin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum..

 

Son Güncelleme: 02.05.2016 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165