Misafir sporculara Hattuşaş’ı gezdirdiler

Çorum Atlas Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, misafirlerine Boğazkale Müzesi ve Hattuşaş’ı gezdirdi.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 18:29
Misafir sporculara Hattuşaş’ı gezdirdiler

Çorum Atlas Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, misafirlerine Boğazkale Müzesi ve Hattuşaş’ı gezdirdi.


Yozgat Sorgun Çağlayan İzcilik Spor Kulübü, Kırıkkale Bumerag İzcilik Spor Kulübü ve Kayseri Alsancak İzcilik Spor Kulübünden toplam 130 kişilik  gurupla Boğazkale Müzesi ve Hattuşaş’ı gezdi.


Atlas Gençlik İzciler Spor Kulübü misafirlerini ilk önce 5 km alana konumlanmış Hattuşaş’ ı gezdirdi. Sırayla Hattuşaş’ ın Dış Sur, İç Sur, 1 nolu Tapınak, Aşağı Batı Kapı, Yukarı Batı Kapı, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Kral Kapı, Güney Kale, Büyük Kale, Ambarlıkaya, Mihraplıkaya ve Kuzey Surlarını gezdirdikten sonra dönüşte ise Boğazkale Müzesinin teşhir salonunda bulunan tematik ve kronolojik sergileri ile  Zemin kat birinci salonda Kalkolitik, Eski Tunç Çağı ve Asur Ticaret Kolonilerini ve Sfenksli Kapı ile geçilen Hitit salonunda ise Hititlerin devlet ve toplumsal yapısı zengin görsellere sahip panolar ve eserleri ve Hitit salonunun üst katında Hititlerin dini ve askeri yapısı, yazı sistemi, kazılardan çıkan malzeme, pano bilgileri ve görselleri ile en son Müze bahçesinde bulunan Hitit dönemine ait sfenks, hiyeroglif yazıtlı kitabeler ile Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait mil taşları ve mezar stellerini gezdirdi.


Geziden çok keyif alan Gençler bu güzel tarihi ve turistik yerlere hayran kaldılar. Kulüp Müdürleri misafirperverliğinden dolayı Atlas Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Özdemir’ e teşekkür ettiler. 


 

Son Güncelleme: 15.05.2017 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165