Mobilyada KDV indirimi uzatıldı

Erdallar Büro Mobilya Murat Erdal, mobilyada KDV indiriminin 30 Eylül 2017 tarihine uzatılmasının çok sevindirici bir karar olduğunu söyledi.

18 Nisan 2017 Salı 15:06
Mobilyada KDV indirimi uzatıldı

Erdallar Büro Mobilya
Murat Erdal, mobilyada KDV indiriminin 30 Eylül 2017 tarihine uzatılmasının çok sevindirici bir karar olduğunu söyledi.


Erdal, “Başbakanımızın sektörümüze göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnun olduk. Bizler mobilya üreterek ve satışını yaparak zenginleşebiliriz, yaşam şartlarımızı iyileştirebiliriz, tabi ki böyle desteklerin artarak devamlılığını bekliyoruz” dedi. Erdal, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:


“Mobilyada KDV indirimi zamanında ve de doğru yapılmış bir karardır. Bu kararın kalıcı olmasını mobilyacı esnafı olarak devletimizden istemekteyiz. Mobilya üreten bölgelere baktığımızda zaten büyük bir sanayileşme olduğunu görüyoruz. Mobilya sektörü hareketli olduğunda yanında 20 den fazla sektörü canlı tutmakla birlikte, istihdama son derece katkı sağlayacaktır. Ayrıca dünyada üretilen mobilyanın % 50 si gelişmiş ülkelerde üretilmektedir.


Resme böyle bakarsak bu sektörün desteklenmesinin çok olumlu sonuçlar getireceği iler ki zamanlarda görülecektir. Son yıllarda mobilya sektöründe fabrikalaşmaya gidilmektedir, fabrikalarda seri üretim yaparak kaliteli ürünlerin çıkması müşteri memnuniyetini artırmaktadır. Fabrikalaşmanın yine hükümet tarafından yurt dışından ülkemize giren ithal mobilyaya % 50 gümrük vergisi uygulayarak, bu uygulamanın fabrikalaşmaya katkı sağladığı devlet kayıtlarında görülmektedir. KDV indirimi şubat ayından bu güne kadar verilere bakıldığında olumlu yönde ilerlemektedir. Bu olumlu tablonun giderek daha etkili olacağı bu günden görülmektedir.


Temennimiz mobilyada indirim uygulamasının %8 ile sabitlenmesidir. Bu indirim kararı ile vatandaşlarımız evinin, iş yerinin mobilyalarını yenileyebilirler, yeni evlenecek çiftler daha ucuz bir şekilde mobilyalarını alabilirler. Şehrimizde bulunan mobilyacı imalatçı ve mağazacı esnafın desteklenmesi için Çorumlu hemşerilerimizin yerli esnaftan alış veriş yapması bu sektöre daha güç katacaktır. İsteklerimize her zaman olumlu karşılık veren, bu gün ve bu günden sonraki zamanlarda mobilya sektörüne katkısı olan devlet büyüklerimize ve muhalefet parti temsilcilerimize teşekkür ederiz.”


Son Güncelleme: 18.04.2017 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.