Müftülere nikah yetkisine eleştiri

Müftülere evlendirme yetkisine karşı çıktılar

06 Ekim 2017 Cuma 12:08
Müftülere nikah yetkisine eleştiri

Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gülhan Keleş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan tasarı ile il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisini verilmek istenmesini eleştirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, tasarının çok zayıf, fiilen ve hukuken kabul edilemeyecek bir gerekçe ile ortaya konulduğunu savunarak, esas amacın ülke gündemini değiştirmek olduğunu iddia etti.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) üyeleri olarak İçişleri Komisyonu'nda olan bu Tasarı'nın, bir daha gündeme getirilmemek üzere, tamamen ortadan kaldırılmasını ve yasalaşmasına izin verilmemesini, tüm siyasilerden talep ettiklerini aktaran Keleş, “Ülkenin çok ciddi ve önemli sorunları mevcut, kadınların katliamı, kız ve erkek ayrımı olmaksızın çocukların istismarı, çığ gibi büyümekte iken, birbiriyle alakası olmayan kurumları, sebep-sonuç ilişkisini düşünmeden bir arada kullanmamak, Yüce Önder Atatürk'ün en önemli ilkelerinden biri olan, laiklik karşıtı olabilecek uygulamalara izin vermemek gerektiğini, bir kez daha basına ve kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz. “ dedi.




Son Güncelleme: 06.10.2017 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.