muhtarlar yol ve su istiyor

AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, her fırsatta muhtarlarla görüşmeye, sorunları yerinde tespit etmeye ve köylerin sorunlarının çözümü noktasında girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

16 Şubat 2016 Salı 13:02
muhtarlar yol ve su istiyor

AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, her fırsatta muhtarlarla görüşmeye, sorunları yerinde tespit etmeye ve köylerin sorunlarının çözümü noktasında girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Hafta sonu Çorum Merkez Eşençay Köyü'nde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Köy Muhtarı Eyüp Yavşan ile eşi Emine Yavşan'ın cenaze törenine katılan Milletvekili Ceylan, Yavşan ailesine ve köy halkına başsağlığı dileklerini ileterek, acılarını paylaştı.

Ceylan daha sonra bölge muhtarları ile istişare toplantısı düzenleyerek Eşençay Köyü ve civarının sorunlarını dinledi. Muhtarlara başsağlığı dileklerini ileten Ceylan, bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

MUHTARLAR YOL VE SU İSTİYOR

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Eskiköy-Eşençay-Öksüzler Tarımlar Kalkınma Kooperatifi'nde bölge muhtarları ve üreticilerle bir istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya; Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Başkan Vekili, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun,Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, çok sayıda köyün muhtarı ile köylüler katıldı.

Eskiköy Köyü  Muhtarı Turabi Üreyen ile Eskiköy-Eşençay-Öksüzler Tarımlar Kalkınma Kooperatifi Başkanı Haydar Doğan'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda bölgenin sorun ve talepleri Milletvekili Ceylan'a iletildi.

Muhtarlar genel olarak sebze ve meyve yatağı olarak bilinen ve sektörde varlığını ispatlayan Eşençay, Eskiköy ve civarı köylerinin yol ve su sorunlarını aktardı.

Sulama suyu konusunda destek isteyen, meyve ve sebzeleri, seraları daha rahat ortamda sulayabilmek için gölet yatırımı başta olmak üzere gereken desteğin verilmesini talep eden muhtarlar, ayrıca yolların da düzensizliğinden ve heyelandan yakındı. Muhtarlar, köy içi ve mahalle yollarının da düzenlenmesini istedi.

Bölgenin sebze ve meyve üretiminin yoğun olduğunu, Çorum'un ve çevre illerin ihtiyaçlarının büyük bölümüne cevap verildiğini anlatan muhtarlar, ürünleri daha rahat pazarlayabilmek için yolların da ıslah edilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

"PARÇALANMAYA, BÖLÜNMEYE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Eşençay bölgesini çok iyi bildiğini, gerek Milletvekili olarak, gerekse Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olarak sorunların çözümü noktasında elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Çorum'u tüm renkleri ile birlikte kucakladıklarını, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem verdiklerini dile getiren Ceylan, "çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Yol da yapılır, su da getirilir, her türlü istek ve talepleriniz karşılanır. Sizler yeter ki birlik ve beraberliğinizi bozacak, kardeşliğimizi zedeleyecek durumlara fırsat vermeyin. Birbirimize her zaman hoşgörülü, saygılı olalım. Başka bir Türkiye, başka bir Çorum yok. Ülkemize, memleketimize sahip çıkalım. Parçalanmaya, bölünmeye fırsat vermeyelim" dedi.

"ÇORUM'UN HER KARIŞINA HİZMET EDECEĞİZ"

Ünvanların gelip geçici olduğunu, herkesin ünvanının başına bir gün "eski" kelimesinin geleceğini hatırlatan Ceylan, önemli olanın hizmet üretmek, halkın kalbinde ve gönlünde hoş bir sada bırakmak olduğunun altını çizdi. Kırıp dökmeden, karşılıklı saygı ve hoşgörü kuralları içinde hizmet üretmenin önemine değinen Ceylan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Ceylan, Çorum'un her karışına hizmet etmek için çaba gösterdiklerinin altını çizerek, "her sıkıntı yaşadığınızda, her sorunda beni gece-gündüz arayabilirsiniz. Rahatsız ediyoruz diye düşünmeyin çünkü bizler sizlere hizmet etmek için yola çıktık. Her zaman ve her koşulda yanınızdayım" diye konuştu.

"TERÖR BELASINDAN KURTULMAK ZORUNDAYIZ"

Milletvekili Ceylan, ülkenin kaynaklarının yıllardır terör belasına harcandığını, hükümetin terörden kurtulmak için büyük paraları heba ettiğini, bu nedenle de yatırımlara yeterince pay ayrılamadığını dile getirerek, "ne yapıp edip en kısa zamanda terör belasından kurtulmak, PKK'nın, diğer terör örgütlerinin kökünü kurutmak zorundayız. Hükümetimiz bunun için canla-başla çalışıyor. Hastaneleri bombalayan, okulları yakan insan olamaz. PKK'nın, terör örgütlerinin bir tane bile ferdi kalmayacak şekilde mücadelemiz sürüyor. Üzücü bir durum ama savaştan nemalanan ülkeler var. Savaş çıkartıp, silah satarak ekonomilerini düzlüğe çıkarmak isteyen ülkeler birbirleri ile işbirliği halinde Türkiye'nin başını belaya sokmak istiyor. Türkiye ne zaman rahatlama sürecine girse, ne zaman toparlansa dış ve iç mihraklar harekete geçerek ülkemize sıkıntı yaşatıyor. Bu durum karşısında kenetlenmeli, birlik ve beraberliğimizi korumalı, ülkemize, vatanımıza, sahip çıkmalıyız. Bölünmeye, parçalanmaya kesinlikle fırsat yaratmamalıyız. Teröre giden paraları da yatırıma çevirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Muhtarların sorunlarını dinleyerek taleplerini tek tek not alan Ceylan, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek köyden ayrıldı.

 

 

Son Güncelleme: 16.02.2016 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.