Muhteşem eser gün sayıyor

Ankara Yolu üzerinde inşaatı büyük ölçüde tamamlanan 800 yataklı Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi donatımı ile birlikte yaklaşık 500 milyon liraya mâl oldu.

20 Şubat 2017 Pazartesi 16:23
Muhteşem eser gün sayıyor

MUSTAFA DEMİRER

Ankara Yolu üzerinde inşaatı büyük ölçüde tamamlanan 800 yataklı Ş
ehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi donatımı ile birlikte yaklaşık 500 milyon liraya mâl oldu.



Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, HİTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Müdürü Dr. Metin Özkan, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Sinan Zehir, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, bugün yeni hastane inşaatında incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


Hastanenin bazı birimlerini basın mensuplarına tanıtan Vali Kılıç ile Milletvekili Ceylan, daha sonra basın toplantısı düzenleyerek bilgiler verdi.



CEYLAN’DAN VALİ’YE ÖVGÜ


Vali ve Rektör’ün geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduklarını hatırlatan Milletvekili Ceylan, Vali Kılıç’ın sağlıkla ilgili talep ve sorunlarla yakından ilgilendiğini belirterek, “Böyle bir valimiz olduğu için çok şanslıyız” dedi.


5 YILDIZLI OTEL KONFORU

Hastane turunda kısa açıklamalarda bulunan Ceylan, 95 bin dönüm açık alan, 150 bin dönüm inşaat alanı üzerine kurulan yeni hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğini ifade etti.

Mevcut hastanede 10 ameliyat yapılırken yeni hastanede aynı anda 30 ameliyatın aynı anda yapılacağını belirten Ceylan, binanın Mart ayında işinin biteceğini, donatım için 14 tır dolusu malzeme geldiğini kaydetti.



‘DIŞARIYA SEVKİ SIFIRLAMALIYIZ’


Çorum’un bölgesinde sağlık üssü olacağını belirten Ceylan, “Çorum, sağlıkta bölgesinde bir numara olacak. Dışarıya sevki sıfırlamalıyız. Sevk alan bir il olmalıyız.” diye konuştu.


Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Sinan Zehir ise, Çorum’un bölge hastanesi konumunda olacağı için dışarıdan yoğun sevk alacağını söyledi.



‘AVRUPA’DAN DAHA İYİYİZ’

Vali Necmeddin Kılıç ise, müteahhit firmadan hastanenin Mart ayından gün almadan tamamlanmasını istedi. Kılıç, “Dünyadaki son konsepte uygun bir hastane inşa edildi. Avrupa ülkelerinde bulunan hastaneleri inceledim. Batı ülkelerindeki hastanelerden daha iyi. Yoğun bakımda koğuş sistemi yok. Bayan hastalar ve refakatçisi olanlar rahat edecek. 2 yatağa bir hemşire bakacak. Türkiye sağlıkta standardın üzerine çıktı maşallah. Hayırlı olsun.” Dedi.

TAŞINMA MART’TA BAŞLIYOR


Çorum’dan sevki sıfırlayarak dışarıdan sevk alan hastane hedefini ortaya koyduklarını aktaran Vali Kılıç, akademik kadro sıkıntısı yaşanmayacağını, yeni hastanenin üniversite hastanesi hüviyeti ile çalışacağını kaydetti. Kılıç, Mart’ın ilk haftasından itibaren taşınma işlemlerinin başlayacağını sözlerine ekledi.



HASTANEDE YOK YOK


Bu arada AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan’ın verdiği bilgiye göre, Eğitim Araştırma Hastanesi’nde toplam bin 294 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, 176 poliklinik odası, 247 çift, 161 tek ve 22 süit oda, 30 adet ameliyat salonu, ayrıca müteahhit firmanın yaklaşık 2 milyon liraya mâl ettiği iki ameliyathane daha olacak.


Yeni hastanede bir, iki ve üçüncü olmak üzere 120 odalı yoğun bakım, ayrıca çocuk yoğun bakım bulunacak. Yürüyen merdivenli sistemin var olduğu binada personel çocukları için bir kreş hizmet verecek. Hastanenin sadece iç dizaynı için 64 milyon lira Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği hesabına aktarıldı.


Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon anlaşması kapsamında Akıllı Hastane statüsündeki eğitim araştırma hastanesinde 14 prof, 7 doçent, 49 yard. Doç, 128 uzman, 19 pratisyen görev yapacak.

Son Güncelleme: 20.02.2017 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.