Müjde! Çorum'un istediği oldu

Çorum son iki yıldır bunu bekliyordu. Ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın devreye girmesiyle Koçhisar İsale Hattı yatırım programında

18 Ocak 2018 Perşembe 12:14
Müjde! Çorum'un istediği oldu

Çorum’un içme suyu problemine çözüm getirecek olan Alaca Koçhisar Barajı İsale Hattı 2018 yılı yatırım programına alındı.

Güzel haberi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sosyal medya hesabından duyurdu.

Külcü, “Belediyemizin 2014 projelerinden olan Alaca Koçhisar Barajından içme suyu temini için yapacağımız 52 Km’lik isale hattı ve yeni içme suyu arıtma tesisimizin yapımı 2018 yılı yatırım programına girdi. Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bilindiği üzere Koçhisar Barajı İsale hattı Projesi tamamlanmış, ancak yaklaşık 100 milyon lira ödenek gereken yapım ihalesi hususunda uzunca bir süredir somut gelişme henüz yaşanmamıştı. İsale hattının yatırım programına girmesinin akabinde ihalesi yapılacak ve kentin her yıl içme suyunda yaşadığı travma sona erecek.

BELEDİYE'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

150 MİLYONLUK YATIRIM

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştıkları Koçhisar Barajı isale hattı ve yeni içme suyu arıtma tesisinin müjdesini verdi. 2018 yılında yapımına başlanacak olan 150 Milyon TL’lik projenin kısa sürede tamamlanması öngörülüyor.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Çorum Belediyesi’nin önemli içme suyu projelerini hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Koçhisar İsale hattının tamamlanması durumunda Çorum’un içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını kaydetti.

Koçhisar İsale Hattının ve yeni içme suyu arıtma tesisinin ihale aşamasına gelinmesinde AK Parti Çorum Milletvekillerinin de büyük gayretlerinin olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Koçhisar İsale hattı projesi, üzerinde yaklaşık 3 yıldan beri çalıştığımız çok önemli bir proje. 52 kilometrelik proje hemen ihale edilecek ve kısa sürede tamamlanacak. Projelerimizin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

50 YIL SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılından beri altyapı çalışmalarına çok büyük mali kaynaklar aktardıklarını, içme suyuna yönelik de önemli çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni içme suyu kaynakları bulduklarını, Çorum’un içme suyu sıkıntısı yaşamaması için her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Biz, hemşehrilerimizin rahatlığı ve konforu için her türlü tedbiri alıyoruz. Son yıllarda tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’umuza da çok fazla yağış düşmüyor. Su kaynaklarımız azalıyor. Ancak biz Çorum Belediyesi olarak yeni su kuyuları açtık. Alternatif çözümler ürettik. Koçhisar İsale Hattı projesi hayallerimizden birisiydi. İnşallah bu hayalimiz de gerçek oluyor. Proje tamamladığında şehrimiz inşallah en az 50 yıl içme suyu sıkıntısı yaşamayacak” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanacak olan isale hattı ve içme suyu arıtma tesisinin Çorum Belediyesi’ne devrinin yapılmasından sonra projenin geri ödemesinin Çorum Belediyesi bütçesinden karşılanacağının altını çizen Başkan Külcü, “Türkiye’deki büyük su yatırımları Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından ihale edilmekte ve yapımları gerçekleştirilmektedir. Koçhisar İsale hattı ve yeni içme suyu arıtma tesisimiz de bakanlık tarafından yapılacak. Sonrasında ise kullanıma hazır bir şekilde Belediyemize devredilecek. Belediyemiz, 150 Milyon TL’lik maliyeti taksitler halinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza ödeyecek.” dedi.

KOPARAN DERİVASYON KANALLARI

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, içme suyu yatırımlarını çok yönlü olarak sürdürdüklerini söyledi. Koçhisar isale hattına benzer bir çalışmayı Koparan bölgesinde de yürüttüklerini vurgulayan Başkan Külcü, yıllardır boşa akıp giden su kanallarını bir araya getirerek yeni içme suyu kaynağı oluşturduklarını ifade etti.

Koparan bölgesindeki boşa akıp giden suları, kanallarda toplayıp Yenihayat Barajına taşıdıklarını belirten Külcü, “21 kilometre uzunluğundaki derivasyon projemizi de tamamladık. Yaklaşık 20 Milyon TL’ ye mal olan Koparan Deresi derivasyon projesi ile boşa akıp giden yaklaşık 3 milyon metre küp suyu barajlarımıza kazandırmış olacağız” dedi.

NACİ AĞBAL VE VEYSEL EROĞLU’NA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yaptığımız tüm çalışmalarımızda yanımızda olan hemşehrimiz, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Maliye Başkanı Naci Ağbal’a ilettikleri her konuda kendilerine büyük yardımları olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda da Sayın Bakanlarımızla istişare edeceğiz. Çalışmalarımızın hızlanması ve projelerimizin gerçekleştirilmesi için emek veren bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Külcü, gece gündüz demeden proje çalışmalarını yürüten Çorum Belediyesi teknik ekibine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem İpek 2018-01-19 14:32:57

Başkan çalışıyor, Çorum kazanıyor.

Avatar
mert yılmaz. 2018-01-18 12:22:41

hayırlı olsun . Vekillerde kültür merkezi ve ilçe yollarını yaptırırsa görevleri bitmeden bir eserleri olur. hava alanını unutmuyoruz. Uçağı yerdede görelim

Avatar
valdo 2018-01-19 17:29:30

bu kadar yatırım su daha pahalı olsun diye mi yapılıyor? yeter artık külcü'nün reklamı yapılacak diye milleti aldatmayın

banner165